Pasaulē
2022. gada 6. aprīlis, 14:12

Pēc Borodjankas atbrīvošanas dzīvnieku patversmē atrod vairāk nekā 300 mirušus suņus [Brīdinām - nepatīkami skati!]

Jauns.lv

Fotogrāfijās un video dokumentēti aizvien vairāk pierādījumu okupantu zvērībām Ukrainā - krievi pastrādā kara noziegumus kā pret civiliedzīvotājiem, tā pret dzīvniekiem. Daļa mirst no bada un slāpēm, daļa - nesaņemot medicīnisko palīdzību, bet daļa vienkārši tiek nežēlīgi nogalināti.

Otrdien Ukrainas dzīvnieku tiesību organizācija pavēstīja, ka vairāk nekā 300 suņu atrasti miruši dzīvnieku patversmē Borodjankā, kas pirms dažām dienām tika atbrīvota no krievu okupantiem.

Brīvprātīgie piekļuva patversmei 1. aprīlī, konstatējot šaušalīgu ainu – no 485 dzīvniekiem dzīvi bija palikuši vien 150.  

Nomērdēti un nežēlīgi nogalināti: okupanti Ukrainā aiz sevis atstāj arī dzīvnieku līķus [Brīdinām - nepatīkami skati!]

Fotogrāfijās un video dokumentēti aizvien vairāk pierādījumu okupantu zvērībām Ukrainā - krievi pastrādā kara noziegumus kā pret civiliedzīvotājiem, tā pret ...

gallery icon

“Pirms dažām dienām mūs pārsteidza šausmīga ziņa - Borodjankas dzīvnieku patversmē nomira vairāk nekā 300 suņu… Visi nomira no bada un slāpēm,” raksta organizācija.

“Brīvprātīgie, kuriem pēc ciema atbrīvošanas izdevās nokļūt pie četrkājaiņiem, varēja izglābt tikai trešo daļu no patversmes iemītniekiem, no kuriem lielākā daļa šobrīd atrodas kritiskā stāvoklī. Vairāki suņi netika līdz klīnikām un nomira ceļā, brīvprātīgo rokās…”

“Patversme cieta no kara, bet dzīvnieki negāja bojā no apšaudīšanas vai bombardēšanas. Viņi nomira šausmīgā nāvē bez ēdiena un ūdens, ieslēgti savos būros.”

Ukrainas cilvēktiesību centra vadītāja Oleksandra Matvičuka mikroblogošanas vietnē “Twitter” publicējusi video, kurā kāda brīvprātīgā ar asarām un trīsošu balsi parāda sirdi plosošo skatu. 

Ukrainas dzīvnieku tiesību organizācija pasaulei ik dienas atklāj okupantu nežēlības pret Ukrainas mīluļiem. Publicēti arī foto ar vistu galvām, kas pakarinātas uz veļas striķa Vorzeļā, Kijivas apgabalā, un foto, kurā redzams briedis ar nopietniem apdegumiem. Diemžēl šādu fotogrāfiju un video, kuros redzami nomocīti un smagi cietuši dzīvnieki Ukrainā, ir vēl ļoti daudz. 

Jau vēstīts, ka Irpiņa, Buča, Hostomeļa un viss Kijivas apgabals pirms dažām dienām tika atbrīvoti no krievu okupantiem. Atbrīvotajās pilsētās un ciemos ir konstatētas civiliedzīvotāju masu slepkavības, kuras izdarījuši okupanti.

Ukrainas ģenerālprokurore Irina Venediktova pirmdien paziņoja, ka Kijivas apgabalā vissmagākā situācija civiliedzīvotāju upuru ziņā ir Borodjankā, pat sliktāka nekā Bučā.

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē