foto: MARCUS YAM/LOS ANGELES TIMES/Shutterstock/ Vida Press
Podoļaks asi kritizē "labi ēdušo un mierīgi guļošo" Rietumu vēlmi neprovocēt Krieviju
Cilvēki Irpiņā, Ukrainā.
Pasaulē
2022. gada 3. aprīlis, 17:27

Podoļaks asi kritizē "labi ēdušo un mierīgi guļošo" Rietumu vēlmi neprovocēt Krieviju

Jauns.lv / LETA

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks svētdien asi kritizējis Rietumus par vēlmi neprovocēt Krieviju, kas tikmēr Ukrainā slaktē mierīgos iedzīvotājus.

"Galvenais, pēc mūsu Eiropas partneru domām, ir neizprovocēt krievus? Galvenais, lai nesākas Trešais pasaules karš? Galvenais, lai krievi neapvainojas un neizmanto (..). Ko neizmanto? Raķetes, aviobumbas, tankus, nepastrādā civilistu masu slaktiņus, dzīvojamo rajonu bombardēšanu, masveida nošaušanas kā koncentrācijas nometnēs? Ko viņi vēl nav izmantojuši?" ar rūgtu ironiju jautā Podoļaks.

"Rezultātā Bučā, Irpiņā, Hostomeļā pasaule saņēma totālas, neaprakstāmas necilvēcīgas šausmas. Simtiem, tūkstošiem nogalināto, saplosīto, izvaroto, sasieto, vēlreiz izvaroto un vēlreiz nogalināto. Simtiem, tūkstošiem miermīlīgu Ukrainas pilsoņu. Noslepkavoti ar īpašu brutalitāti," norāda Podoļaks.

Vēršoties pie Eiropas politiķiem, "kuri labi ēd un mierīgi guļ savās gultās", viņš jautā, vai tiem ir vēlme aplūkot fotogrāfijas ar zvērībām, ko Krievijas karaspēks pastrādājis Kijivas apgabalā.

"Gribējāt Srebrenicu 21.gadsimtā? Saņēmāt? Apmierināti? Vai Gribējāt reinkarnēt Treblinku, iedrošinot "krievu pasauli"? Gribējāt atcerēties, kas ir tās ellišķīgās šausmas, kas dod darbu krematorijām, kas sadedzina dzīvus cilvēkus, jo viņi ir ukraiņi? Mēģināt atkal novērsties? Organizēt vēl vienu samitu, lai paustu rūpes un nogrozītu galvu?" vaicā Podoļaks.

"Nedrīkst Eiropas universitātēs aizliegt krievu literatūru - tas ir tik nehumāni? Vēlreiz uzmanīgi paskatieties uz tūkstošiem nomocītu, izvarotu, sadedzinātu ukraiņu. 21.gadsimtā. "Specoperācijas" ietvaros. Krievu nomocītu. Un tagad vēlreiz pastāstiet visai pasaulei, ka Krievijas Federācija - tas ir normāli, tas ir bizness, ka nevar aizliegt Rahmaņinovu. Paskatieties un pasakiet. Vai novērsieties. Galvenais taču - neizprovocēt. Bet viņi, lai masveidā slaktē ukraiņus...," viņš nobeidz savu Rietumu līderiem adresēto vētījumu.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon