foto: EPA/Scanpix
Polijas premjers aicina noteikt Krievijai "reālas sankcijas"
Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola un Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis preses konferencē 2022. gada 2. aprīlī.
Pasaulē
2022. gada 2. aprīlis, 17:22

Polijas premjers aicina noteikt Krievijai "reālas sankcijas"

Jauns.lv / LETA

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis sestdien aicināja noteikt vēl stingrākas Eiropas Savienības (ES) sankcijas Krievijai, norādot, ka līdzšinējie ierobežojumi ne tuvu nav pietiekoši.

Tiekoties ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāju Robertu Metsolu ukraiņu bēgļu uzņemšanas centrā pie Varšavas, Moraveckis norādīja, ka rubļa kurss ir atgriezies līmenī, kāds tas bija pirms iebrukuma Ukrainā, kas liecina, ka Maskava izbēg no soda.

"Tas nozīmē, ka visi ekonomiskie pasākumi - mikroekonomiskie, makroekonomiskie, finansiālie, budžeta un monetārie - nav strādājuši tā, kā daži politiķi būtu vēlējušies," sacīja Moraveckis.

Pēc viņa teiktā, amatpersonas dažās ES valstīs pat runā tā, it kā attiecības ar Krieviju atgriezīsies pirmskara stāvoklī.

Kā norādīja Moraveckis, "nebūs atgriešanās pie normālā", kamēr Ukrainas suverenitāte ir apdraudēta, un aicināja noteikt Krievijai "reālas sankcijas".

Vienlaikus viņš paziņoja, ka ir nepieciešams vairāk ES naudas ukraiņu bēgļu atbalstam uzņemšanas centros. Polijā pašlaik ir vairāk nekā 2,4 miljoni bēgļu no Ukrainas.

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē