foto: Zuma / SplashNews.com/ Vida Press
Ukrainas ārlietu ministrs: Krievijas spēki nav pietiekami stipri, lai uzbruktu Ukrainai visās frontēs
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Pasaulē
2022. gada 2. aprīlis, 00:56

Ukrainas ārlietu ministrs: Krievijas spēki nav pietiekami stipri, lai uzbruktu Ukrainai visās frontēs

Jauns.lv / LETA

Krievija veic savu spēku pārgrupēšanu, jo tie nav pietiekami stipri, lai uzbruktu Ukrainai visās frontēs, intervijā ASV telekanālam CNN sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

Viņš atzīmēja, ka Maskavas lēmums par militārās aktivitātes samazināšanu divās frontēs pie Kijivas un Černihivas pieņemts laikā, kad "ukraiņu spēki ir sākuši tos veiksmīgi atspiest no ciemiem un mazpilsētām Kijivas aplenkšanas gaitā. Iemesls bija tāds, ka tie juta, ka nespēs izturēt spiedienu un nespēs noturēt frontes līniju ap Kijivu".

Kuleba sacīja, ka tas var liecināt par to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieņēmis reālistiskāku attieksmi pret savu militāro stratēģiju. "Es uzskatu, ka viņš jau kļuvis reālistiskāks, jo nevaru iedomāties, ka Krievijas spēku izvešana no Ukrainas ziemeļiem nebūtu veikta pēc viņa pavēles," sacīja ministrs.

"Tas burtiski nozīmē to, ka nepietiek spēku, lai turpinātu uzbrukt Ukrainai trijos virzienos vienlaicīgi. Tāpēc ir jāpārsviež daļa militāro spēku citā virzienā, lai nostiprinātu armiju šajā rajonā," teica Kuleba.

Viņš arī pauda uzskatu, ka Krievijas spēku izvešana var būt mēģinājums stratēģiski sagatavoties uzbrukumam Donbasā.  

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon
28

Izpostītās Ukrainas pilsētas un tās iedzīvotāji

gallery icon
46