foto: https://www.president.gov.ua
Zelenskis atsauc vēstniekus Gruzijā un Marokā, pārmetot nepietiekamu darbu Ukrainas labā
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Pasaulē
2022. gada 31. marts, 08:08

Zelenskis atsauc vēstniekus Gruzijā un Marokā, pārmetot nepietiekamu darbu Ukrainas labā

Jauns.lv / LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir atsaucis vēstniekus Gruzijā un Marokā, pārmetot viņiem nepietiekamu darbu Ukrainas labā.

Zelenskis to pavēstīja savā videouzrunā, rezumējot kara pret Krieviju 35. dienas rezultātus.

"Ir tie, kas strādā kopā ar visiem valsts aizsardzībai, lai Ukraina varētu iekarot savu nākotni. Mēs novērtējam katra šāda cilvēka darbu. Bet ir [arī] tie, kas velti šķiež laiku un strādā tikai tam, lai paliktu amatā. Šodien es parakstīju pirmo dekrētu par šāda cilvēka atsaukšanu. Šāda Ukrainas vēstnieka [atsaukšanu]. No Marokas. Tika atsaukts arī vēstnieks no Gruzijas. (..) Ja nebūs ieroču [Ukrainai], nebūs sankciju [pret Krieviju], nebūs ierobežojumu Krievijas biznesam - lūdzu, meklējiet citu darbu," sacīja prezidents.

Viņš arī atzīmēja, ka tuvākajās dienās gaida konkrētus darba rezultātus no Ukrainas pārstāvjiem Latīņamerikā, Tuvajos Austrumos, Dienvidaustrumāzijā un Āfrikā.

"Šādus rezultātus tuvākajās dienā gaidu arī no militārajiem atašejiem. Diplomātiskā fronte ir viena no svarīgākajām frontēm. Un visiem tur ir jāstrādā maksimāli efektīvi uzvarai un palīdzībai armijai. Kā katram mūsu aizstāvim kaujas laukā, tā arī katram diplomātiskajā frontē," uzsvēra Zelenskis.

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē