Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
foto: Telegram/ Алексей Венедиктов
Cūkas galva pie Venediktova dzīvokļa durvīm.
Cūkas galva pie Venediktova dzīvokļa durvīm.
Pasaulē

"Vai viņi nolēma iebiedēt mani?" Pie Venediktova dzīvokļa durvīm nomesta cūkas galva

Jauns.lv

Pie krievu žurnālista un bijušā radiostacijas "Eho Moskvi" galvenā redaktora Alekseja Venediktova dzīvokļa durvīm nomesta cūkas galva, sociālajā tīklā "Telegram" ziņo pats Venediktovs.

"Vai viņi nolēma iebiedēt mani?" Pie Venediktova d...

Viņš publicējis fotogrāfiju ar savām dzīvokļa durvīm, pie kurām nomesta cūkas galva ar parūku, bet uz pašām durvīm uzlīmēts Ukrainas ģerbonis.

"Vai viņi nolēma iebiedēt mani un manu ģimeni? Mani, kuru Dudajeva kaujinieki veda uz nošaušanu?" - jautāja Venediktovs.

Marta sākumā Venediktovs paziņoja, ka Direktoru padome nolēmusi slēgt radiostaciju "Eho Moskvi" un tās tīmekļa vietni.

Iepriekš Krievijas enerģētikas giganta kontrolētais uzņēmums "Gazprom-media" paziņoja, ka sasauks "Eho Moskvi" direktoru padomi, lai pieņemtu lēmumu "saskaņā ar ģenerālprokuratūras norādījumiem".

Iepriekš Krievijas ģenerālprokuratūra pieprasīja informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienestam "Roskomnadzor" ierobežot piekļuvi radiostacijai "Eho Moskvi", jo tā it kā izplatot "viltus ziņas".

Krievijas varasiestādes par viltus ziņām pasludinājušas jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Vladimira Putina uzspiesto eifēmismu - "specoperācija".

Krievijas Valsts dome apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz līdz 15 gadiem ilgu cietumsodu par "apzināti nepatiesas informācijas" publiskošanu par Krievijas darbībām ārvalstīs.

Jaunais likumprojekts paplašina šomēnes Krievijā pieņemto likumu, kas paredz līdz 15 gadiem ilgu cietumsodu par "viltus ziņām", "valsts bruņoto spēku diskreditāciju" un aicinājumiem ieviest sankcijas pret Maskavu.