foto: Ukrinform/Shutterstock/ Vida Press
Ukrainas ārlietu ministrs prognozē jaunas Rietumu sankcijas Krievijai
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Pasaulē
2022. gada 21. marts, 05:19

Ukrainas ārlietu ministrs prognozē jaunas Rietumu sankcijas Krievijai

Jauns.lv / LETA

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba prognozē, ka Rietumi drīzumā noteiks jaunas sankcijas Krievijai saistībā ar iebrukumu Ukrainā.

"Aizvadītajās divās dienās runāju pa telefonu ar dažādu valstu kolēģiem. Tradicionāli runājam par atbalstu mūsu valsts aizsardzības spējām, par sankcijām, jo nedrīkst tagad apstāties. Vajadzīgas jaunas sankcijas un tās būs drīz, nākamajā nedēļā. Tagad mēs gribam dabūt cauri tieši tās lietas, kuras, pēc Ukrainas domām, ir svarīgas," videouzrunā sacīja Kuleba.

"Piemēram, vakar es nodarbojos ar tādu kā "WhatApp" diplomātiju - sūtīju kolēģiem, no kuriem ir atkarīgs lēmums, konkrētu to sankciju uzskaitījumu, kuras vajadzīgas Ukrainai," teica ministrs.

Viņš arī uzsvēra, ka ir svarīgi panākt, lai Krieviju atstātu tie ārvalstu uzņēmumi, "kuri paši vēl nav sapratuši, ka tiem jāaiziet".

'Šo kompāniju vidū ir gan lieli pārtikas uzņēmumi, tādi kā "Nestle" vai "Danone", vai "Unilever", sadzīves ķīmija, vai arī ir ļoti konkrētas kompānijas, bez kurām, piemēram, Krievija nevarēs padarīt savas raķetes tādas, lai tās lidotu un trāpītu mērķī. Un mēs strādājam visā šo kompāniju spektrā un ar visiem. Daži uz mums apvainojas, ka mēs izdarām uz viņiem pārāk lielu spiedienu, bet tagad nav īstais laiks apvainoties, bet izvēlēties - vai esi labā pusē, vai esi ļaunā pusē," sacīja Kuleba.

Izpostītās Ukrainas pilsētas un tās iedzīvotāji

gallery icon

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon