foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Ukraina atsauc savus vēstniekus no Kirgizstānas un Gruzijas
Protestētāji Gruzijā pauž atbalstu Ukrainai.
Pasaulē
2022. gada 1. marts, 13:49

Ukraina atsauc savus vēstniekus no Kirgizstānas un Gruzijas

Jauns.lv / LETA

Ukraina atsauc savus vēstniekus no Kirgizstānas un Gruzijas, otrdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mūsu diplomāti tieši šobrīd pilda taisnīgus un apsolīti nepieciešamus lēmumus attiecībā uz tām valstīm, kuras nodevušas savu vārdu un starptautiskās tiesības," izteicies Zelenskis.

"Nekavējoties atsaucam uz konsultācijām vēstnieku no Kirgizstānas saistībā ar agresijas attaisnošanu pret Ukrainu," norādījis Zelenskis.

"Nekavējoties atsaucam savu vēstnieku no Gruzijas par traucēšanu brīvprātīgajiem, kuri grib mums palīdzēt. Par amorālu nostāju pret sankcijām," piebildis Ukrainas prezidents.

Cilvēki visā pasaulē nosoda Krievijas agresiju Ukrainā

Solidarizējoties ar ukraiņu tautu, cilvēki visā pasaulē izgājuši ielās, protestējot pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenoto agresiju Ukrainā.

gallery icon
50

Kirgizstānas prezidents Sadirs Džaparovs ir paudis atbalstu Krievijas "specoperācijai" Ukrainā, kas patiesībā ir karš, kurā arvien lielākā skaitā cieš arī civiliedzīvotāji.

Savukārt Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili izsaucis sašutuma vētru, piektdien paziņojot, ka Tbilisi "nepievienosies" Rietumu ekonomiskajām un finansiālajām sankcijām, kas tiek vērstas pret Krieviju, reaģējot uz tās agresiju pret Ukrainu. Tūkstošiem cilvēku Tbilisi ielās ir protestējuši pret tādu premjera pozīciju.

Savukārt Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili ir paudusi solidaritāti ar Ukrainu un pieprasījusi Krievijai apturēt karu, kas "satriecis visu gruzīnu nāciju".

Apmēram 30 brīvprātīgo vēlējās doties uz Ukrainu, bet nevarēja izlidot no Tbilisi. Brīvprātīgo kustības līderis Dāvids Kacaravs televīzijas kanālam "Formula" izteicies, ka Gruzijas valdība nav ļāvusi nolaisties lidmašīnai, ar kuru brīvprātīgie gribēja doties uz Ukrainu.