foto: Vida Press
Eiropas Savienība atvēl 90 miljonus eiro kara skartajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem
Ukraiņu bēgļi uz Ukrainas-Polijas robežas.
Pasaulē
2022. gada 28. februāris, 16:47

Eiropas Savienība atvēl 90 miljonus eiro kara skartajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem

Jauns.lv / LETA

Atsaucoties uz ANO steidzamo aicinājumu palīdzēt, Eiropas Komisija (EK) ir paziņojusi par papildu 90 miljoniem eiro ārkārtas palīdzības programmām ar mērķi palīdzēt civiliedzīvotājiem, kurus skāris karš Ukrainā, informēja EK pārstāvniecības Latvijā Komunikācijas ģenerāldirektorātā.

Paredzēts, ka finansējums palīdzēs cilvēkiem Ukrainā un Moldovā. Šī jaunā Eiropas Savienības (ES) humānā palīdzība nodrošinās pārtiku, ūdeni, veselības aprūpi, pajumti un palīdzēs nodrošināt pamatvajadzības. EK arī koordinē materiālās palīdzības sniegšanu Ukrainai, izmantojot ES civilās aizsardzības mehānismu.

Pašlaik saņemts piedāvājums no 20 dalībvalstīm - Austrijas, Beļģijas, Dānijas, Francijas, Grieķijas, Horvātijas, Itālijas, Īrijas, Latvijas, Lietuvas, Maltas, Nīderlandes, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Somijas, Spānijas, Vācijas un Zviedrijas -, un tajā ietilpst astoņi miljoni pamata medicīniskās aprūpes priekšmetu un civilās aizsardzības atbalsts.

Kara sāpes un izmisums: cilvēki Ukrainā spiesti pamest mājas un savus mīļos

gallery icon

Svētdien Ukrainas galvaspilsētā Kijevā ieradās pirmā kravas automašīna no Slovēnijas. Moldova ir aktivizējusi mehānismu to ukraiņu atbalstam, kuri ierodas šajā valstī. Austrija, Francija un Nīderlande jau piedāvājušas Moldovai ārkārtas atbalstu, piemēram, pajumtei nepieciešamus priekšmetus un medicīnisko palīdzību. EK pastāvīgi sazinās ar citām Ukrainas kaimiņvalstīm un ir gatava sniegt turpmāku palīdzību, ja tā tiks lūgta.

Kā ziņots, ka Krievija ceturtdienas rītā sāka uzbrukumu Ukrainai.

Pārpildīti metro un sastrēgumi uz šosejām - kara pirmajā dienā ukraiņi bailēs pamet Kijivu

Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas ...

gallery icon

Kijivas iedzīvotāji patvērušies metro stacijā. 2022. gada februāris, kara pirmās dienas

gallery icon