foto: Ukrainas Bruņotie spēki
Gūstā padevies Krievijas izlūku vads
Krievu staršinam Buiņičevam karš beidzies Ukrainas gūstā jau pirmajā dienā.
Pasaulē
2022. gada 24. februāris, 19:43

Gūstā padevies Krievijas izlūku vads

Jauns.lv

Ukrainas Bruņoto spēku komandieris Valērijs Zalužnijs “Facebook” vēsta”: “Krievijas okupanti, sastopot totālu Ukrainas aizstāvju pretestību, padodas gūstā. Pie Čerņigovas padevies vesels izlūkošanas vads no 74. motostrēlnieku brigādes (Kemerovas apgabals – Red.).”

Zalužnijs publicējis foto ar sagūstīto staršinu Konstantīnu Buiņičevu. Viņš stāstījis, ka bijušas armijas mācības Smoļenskas apgabala Jeļņā, un par uzbrukumu Ukrainai uzzinājuši vakar, pirms tam domājuši, ka atgriezīsies mājās. “Neviens nedomāja, ka mēs braucam nogalināt. Mēs negrasījāmies karot, mēs vācām informāciju,” krievu izlūku citē Zalužnijs.

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja, ka Ukrainas bruņoto spēku sociālo tīklu kontos parādās fotogrāfijas ar pirmajiem Ukrainas karavīru sagūstītajiem Krievijas bruņoto spēku kareivjiem Ukrainas teritorijā.

Iepriekš Krievijas karavīrus jau notvēruši Ukrainas bruņoto spēku 93. Mehanizētās brigādes karavīri.

Putins brīdinājis rietumvalstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".

Krievijas spēku radītais posts Ukrainā

Sociālajos tīklos sāk parādīties arvien vairāk foto un video no apdzīvotām vietām Ukrainā, kur pēc Krievijas veiktām apšaudēm iedzīvotājiem atklājas ...

gallery icon

Viņš apsūdzēja ASV un to sabiedrotās, ka tās ignorējušas Krievijas prasību nepieļaut Ukrainas iestāšanos NATO un piedāvāt Maskavai drošības garantijas.