foto: Alexei Nikolsky/TASS/ Vida Press
Putins runā par godīgu dialogu un uzsver, ka Krievijas intereses nav apspriežamas
Putins uzsvēra, ka Krievijas intereses nav apspriežamas.
Pasaulē
2022. gada 23. februāris, 08:50

Putins runā par godīgu dialogu un uzsver, ka Krievijas intereses nav apspriežamas

Jauns.lv / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņojis, ka Maskava ir gatava meklēt diplomātiskus risinājumus saspringtajai situācijai, kas izveidojusies ap Ukrainu.

Taču vienlaikus Putins uzsvēra, ka Krievijas intereses nav apspriežamas.

"Mūsu valsts vienmēr ir atvērta tiešam un godīgam dialogam, diplomātisku risinājumu meklējumiem vissarežģītākajām problēmām," paziņoja Putins.

"Krievijas intereses, mūsu pilsoņu drošība mums ir neapspriežamas," viņš piebilda uzrunā par godu Tēvijas aizstāvja dienai.

Kā ziņots, Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, bet otrdien Federācijas padome, pamatojoties uz viņa lūgumu, pilnvaroja Putinu oficiālai karaspēka ievešanai jau astoņus gadus faktiski okupētajās teritorijās Ukrainas austrumos.

Putins uzrunā tautai apsveica valsts vīriešus un pauda pārliecību par Krievijas armijas profesionālismu un gatavību iestāties par valsts interesēm.

Viņš cildināja armijas kaujas gatavību un norādīja, ka Krievija turpinās attīstīt modernus ieročus.

Separātistu "republikas" svin Putina lēmumu atzīt tās par valstīm

Vakardien liela daļa starptautiskās sabiedrības ar interesi vēroja tiešraidē demonstrēto Krievijas Drošības padomes sēdi, kura faktiski bija teatrāla priekšspēle Krievijas ...

gallery icon

"Mēs turpināsim attīstīt progresīvas ieroču sistēmas, tostarp hiperskaņas ieročus un tādus, kuru pamatā ir jauni fizikas principi, un paplašināsim progresīvu digitālo tehnoloģiju un mākslīgā intelekta elementu izmantošanu," paziņoja Putins.

"Šādi kompleksi patiesi ir nākotnes ieroči, kas būtiski palielina mūsu bruņoto spēku kaujas potenciālu," viņš piebilda.

Nogalinātā ukraiņu karavīra bēres Kijivā

Šodien, 22. februārī Kijevā norisinājušās Ukrainas karavīra Antona Sidorova bēres. Viņu un vēl vienu ukraiņu karavīru sestdien Donbasā nošāva Krievijas ...

gallery icon

Rietumu amatpersonas nedēļām ilgi brīdinājušas, ka Putins gatavojas visaptverošam iebrukumam Ukrainā.

ASV prezidents Džo Baidens otrdien paziņoja par jaunām sankcijām pret Krieviju par iebrukuma sākumu Ukrainā, bet norādīja, ka vēl ir iespējams izvairīties no kara.

Bēgļu centrs, kurā izmitina no separātistu “republikām” evakuētos

Vairākas dienas pēc tam, kad tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas “tautas republiku” līderi paziņoja par tūlītēju evakuāciju, parādījušās fotogrāfijas no ...

gallery icon

Sankcijas Krievijai piemērojušas arī Eiropas Savienība (ES), Vācija, Kanāda un citas valstis. 

Ieskats ukraiņu karavīru ikdienā, kuri sargā austrumu robežu

Ukraiņu karavīrs Krimskes ciemā raugās pāri tranšejai, kamēr uz apkārtējiem laukiem krīt biezas sniega pārslas. Cits stāv tranšejas iekšpusē iepretim ...

gallery icon