Pasaulē
2022. gada 18. februāris, 12:15

VIDEO: milzu vilnis vētras laikā Vācijā izsit prāmja logus, pasažieriem bailēs metoties bēgt

Jauns.lv

Vētrai "Ileinija" skarot Vācijas ziemeļu daļu, baisus mirkļus ceturtdien piedzīvojuši pasažieri, kuri spēcīga vēja laikā ar prāmja palīdzību šķērsojuši Elbas upi netālu no Hamburgas.

Kāda pasažiera uzņemtajā video redzams, kā milzu vilnis piepeši triecas prāmja logos, izsitot tos. Pārbiedētie cilvēki metas bēgt.

Medijs "ABC News" ziņo, ka incidentā cietis viens cilvēks.

Transporta uzņēmuma "Hadag" apkalpotais prāmis braucis pa Elbas upi "Airbus" rūpnīcas virzienā.

Kāds aculiecinieks nofilmējis, kā prāmja kursēšana lielās upes viļņošanās laikā izskatījusies no malas:

Pēc incidenta prāmji un kuģi Elbas upē pārtrauca kursēt.

Zināms, ka ūdens līmenis Elbas upē vētras laikā pacēlies par 1,5 līdz 2 metriem. Vēl augustā paaugstināta ūdens līmeņa dēļ "Hadag" vairākus braucienus ar prāmi bija atcēlis.

foto: AP/Scanpix
Strādnieki labo izsisto prāmja logu

Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ ceturtdien vairākus reisus apturējis arī Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn". Tālsatiksmes vilcieni nekursēja Lejassaksijā, Brēmenē, Šlēsvigā-Holšteinā, Mēklenburgā-Priekšpomerānijā, Berlīnē un Brandenburgā.

Arī aviokompānija "Lufthansa" slikto laikapstākļu dēļ atcēla 20 lidojumus un paziņoja par vairāku reisu aizkavi.

Raidorganizācija "Deutsche Welle" ziņo, ka vētrā ir arī bojāgājušie - Bādbevensenas pilsētā bojā gājis kāds 37 gadus vecs vīrietis, uz kura automašīnas uzkritis koks. Līdzīga traģēdija notikusi arī Saksijas-Anhaltes pavalstī, kur, kokam uzkrītot automašīnai, bojā gājis 55 gadus vecs vīrietis.

Meteorologi paziņojuši, ka vietām Vācijā ceturtdien fiksētas pat līdz 37 m/s spēcīgas vēja brāzmas. Sinoptiķi brīdinājuši, ka laika posmā no piektdienas līdz sestdienai Vācijas ziemeļu daļu varētu sasniegt vēl viena vētra.

Zināms, ka spēcīgi vēji šobrīd skāruši arī Lielbritāniju, kur ceturtdien izsludināts sarkanais brīdinājums par tuvojošos vētru "Jūnisa". Sinoptiķi norādījuši, ka tā var būt bīstama dzīvībai.

Lielbritānijas meteoroloģijas dienests brīdināja, ka "Jūnisa" var noraut mājām jumtus, izgāzt kokus ar saknēm un pārraut elektrolīnijas. Vissliktākos laikapstākļus dienests prognozē Anglijas dienvidrietumos.

Visticamāk, vētras dēļ tiks slēgti arī ceļi, dzelzceļa līnijas un tilti, izraisot autobusu, vilcienu un prāmju satiksmes traucējumus. Traucēta, visticamāk, tiks arī aviosatiksme. Sarkanais brīdinājums par bīstamiem laikapstākļiem ir spēkā Kornvolā, Anglijas dienvidrietumu piekrastē un Velsas dienvidos.