foto: Ekrānuzņēmums no Polijas Valsts robežsardzes oficiālā "Twitter" konta
Poļu robežsargu patruļa ziņo par šāvieniem, kas raidīti no Baltkrievijas
Incidents ar šaušanu noticis laikā, kad Baltkrievijā dislocējas arvien lielāki Krievijas Federācijas spēki.
Pasaulē
2022. gada 27. janvāris, 15:09

Poļu robežsargu patruļa ziņo par šāvieniem, kas raidīti no Baltkrievijas

Jauns.lv

Polijas robežsardze ziņojusi, ka naktī uz 26. janvāri Baltkrievijas robežsargi izdarījuši vairākus šāvienus, izmantojot garstobra ieročus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tas esot izdarīts brīdī, kad baltkrievu puse pamanījusi poļu robežsargu patruļu, ziņo Polijā bāzētais, uz baltkrievu auditoriju mērķētais medijs “Belsat”.

Vēl 24. janvārī Baltkrievijas Valsts robežas komitejas priekšsēdētājs Anatols Lapo sacīja, ka “katrs robežkonflikts sākas ar sīkumiem”, norāda medijs.

“Drošību pie mūsu robežām mēs garantēsim ar jebkādiem līdzekļiem. Mums ir spēks un resursi, lai to darītu,” vietne “Belsta” citē Lapo.

Poliju joprojām cenšas šķērsot migranti

Pēc Polijas robežsardzes sniegtajām ziņām, 12 cilvēki — Libānas, Irākas un Sīrijas pilsoņi — pēdējo 24 stundu laikā mēģinājuši nelegāli šķērsot Polijas un Baltkrievijas robežu.

Janvāra vidū oficiālā Baltkrievijas televīzija ziņoja par aptuveni 500 migrantu, kas palikuši loģistikas centrā uz Baltkrievijas un Polijas robežas.

Migranti ar Lukašenko "svētību" pārlaiž nakti noliktavā

Pēc vakardienas sadursmēm ar Polijas robežsargiem, kuru laikā migranti apmētāja tos ar akmeņiem un koka gabaliem, atbildē saņemot ūdens lielgabala ...

gallery icon
37

2021. gada novembrī Baltkrievijas varas iestādes paziņoja, ka Baltkrievijā ir 7000 cilvēku (no kuriem 2000 bija īslaicīgi izmitināti minētajā centrā). Kopš tā laika aptuveni 4000 migrantu brīvprātīgi pametuši Baltkrieviju ar gaisa transportu.

Lukašenko uzrunā migrantus uz Baltkrievijas un Polijas robežas

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko piektdien migrantiem pie Polijas robežas sacījis, ka neapturēs viņu mēģinājumus iekļūt Eiropas Savienībā (ES), un aicinājis ...

gallery icon
12

Incidents laikā, kad Baltkrievijā izvietojas Krievijas spēki

Zīmīgi, ka incidents ar ieroču pielietošanu uz robežas fiksēts laikā, kad Baltkrievijā ierodas un Polijai/Ukrainai tuvos reģionos izvietojas Krievijas Federācijas bruņoto spēku vienības.

Krievijas armijas vienības un tehnika sāka ierasties Baltkrievijā pagājušajā nedēļā, lai piedalītos militārajās mācībās, kas ieplānotas netālu no Baltkrievijas robežas ar Poliju un Lietuvu, un netālu no Ukrainas robežas.

Ukraina un Rietumi bažījas, ka Krievija, kas sakoncentrējusi tūkstošiem karavīru pie Ukrainas robežām, gatavo jaunu uzbrukumu savai kaimiņvalstij.

Iepriekš ziņots, ka Krievija uz Baltkrieviju ir nosūtījusi divus zenītraķešu "S-400" bataljonus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Maskava arī paziņoja, ka uz mācībām Baltkrievijā plānots nosūtīt arī 12 iznīcinātājus "Sukhoi Su-35" un raķešu sistēmu "Pancir".