Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Navaļnijs cietumā sācis strādāt
foto: Babushkinsky Court/TASS/Sipa USA/ Vida Press
Pasaulē

Navaļnijs cietumā sācis strādāt

Jauns.lv / LETA

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs paziņojis, ka sācis strādāt šūšanas cehā. Paziņojums par to parādījās viņa "Instagram", vēsta "Meduza".

Navaļnijs cietumā sācis strādāt...

Navaļnijs pastāstīja, ka viņam piedāvātas vairākas profesijas, jo "labošanās nav iespējama bez darba". Navaļnijs izvēlējies darbu šūšanas cehā.

"Tātad, šuvēja," sacīja priekšniecība. Domāju, kas par cilvēkiem. Obligāti jāsaka "šuvēja" sieviešu dzimtē, lai aizskartu, rakstīja politiķis.

Navaļnijs atgādināja, ka agrāk jokojis par vārdiem sieviešu dzimtē, bet tagad dzīve pajokojusi par viņu. "Kāda tev starpība, šuvēja tu vai šuvējs?" aizdomājās Navaļnijs.

Aleksejs Navaļnijs no Berlīnes dodas uz Maskavu

Maskavas Vnukovas lidostā svētdien pastiprināti drošības pasākumi pirms gaidāmās opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atgriešanās Krievijā.

Navaļnijam pagājušā gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa indēšanas stāv Kremlis, kas to vairākkārt noliedzis.

Pēc atgriešanās no Vācijas Navaļņijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā.

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. 

Krievijas varas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs

Krievijas varas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs