foto: imago images/Xinhua
"Ēd, cik vēlies" tipa restorāns Ķīnā izraida klientu, kurš tomēr apēdis par daudz
Pasaulē
2021. gada 18. novembris, 21:37

"Ēd, cik vēlies" tipa restorāns Ķīnā izraida klientu, kurš tomēr apēdis par daudz

Jauns.lv

Kāds atvērtās bufetes tipa restorāns Ķīnā, kurā klienti var samaksāt noteiktu summu un ēst, cik vien uziet, iekļāvis "melnajā sarakstā" kādu vīrieti, kurš tomēr apēdis pārāk daudz, ziņo BBC.

Vīrietis, kurš Ķīnā pazīstams kā ēdienu vlogeris, "Hunan TV" pastāstījis, ka viņam pēc vairākiem apmeklējumiem liegta ieeja "Handadi Seafood BBQ Buffet" restorānā Čangšas pilsētā.

Pirmajā reizē viņš apēdis 1,5 kilogramus cūkgaļas, bet kādā citā vizītē - 3,5 līdz 4 kilogramus garneļu.

Vīrietis norāda, ka restorāns diskriminē cilvēkus, kuri spēj apēst daudz. "Es varu apēst daudz - vai tāpēc man jājūtas vainīgam?" viņš sacīja, piebilstot, ka ēdienu nav izšķērdējis.

Tikmēr restorāna īpašnieks televīzijai atklājis, ka ēdelīgais klients iedzinis viņu zaudējumos. "Katrreiz, kad viņš atnāk, es zaudēju vairākus simtus juaņu," sacīja uzņēmējs. "Pat tad, kad viņš dzer sojas pienu, viņš var izdzert 20 vai 30 pudeles. Kad viņš ēd cūkgaļu, viņš izēd visu paplāti. Lai paņemtu garneles, cilvēki parasti izmanto standziņas, bet viņš izmanto paplāti, lai izlasītu tās visas."

Viņš piebilda, ka apmeklēt restorānu aizliegts visiem tiem, kuri savus apmeklējumus straumē tiešsaistē.

Stāsts par ēdelīgo kungu jau kļuvis populārs Ķīnas sociālajos tīklos, raisoties dažādām diskusijām. Vieni norāda, ka restorānam nevajadzētu piedāvāt šādu "ēd, cik gribi" opciju, ja nespēj to atļauties, savukārt citi izteica līdzjūtību restorāna īpašniekam.

Pagājušajā gadā Ķīnas valdībā sākās diskusijas par to, vai nevajadzētu aizliegt videoklipus, kuros redzami ēdienu influenceri. Iepriekš Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, pieaugot bažām par pārtikas trūkumu, aicinājis cilvēkus "cīnīties pret pārtikas izšķērdēšanu".