Pasaulē
2021. gada 13. novembris, 17:35

Turcija noraida tās saistību ar migrantu krīzi

Jauns.lv / LETA

Vainot Turciju vai tās nacionālo aviokompāniju par migrantu krīzi uz Baltkrievijas un Polijas robežas ir kļūdaini, sestdien paziņoja Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana ārpolitikas padomnieks Ibrahims Kalins.

Viņš norādīja, ka vainot Turciju, ka tā kaut kādā veidā ir veicinājusi migrantu krīzi, ir nepamatoti.

"Šai nesenai nelegālo imigrantu krīzei starp Baltkrieviju, Poliju, Lietuvu un dažām citām Eiropas valstīm patiesībā nav nekāda sakara ar Turciju," sacīja Kalins.

"Ceļotāji dodas uz Baltkrieviju un no turienes uz Lietuvu, Poliju un citām ES valstīm. Vainot par to Turciju vai "Turkish Airlines" ir vienkārši kļūdaini, neiederīgi," viņš piebilda.

Turcija piektdien aizliedza Sīrijas, Irākas un Jemenas pilsoņiem lidot no savām lidostām uz Baltkrieviju, kā iemeslu minot "nelegālo robežas šķērsošanu starp Eiropas Savienību un Baltkrieviju".

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.