Pasaulē
2021. gada 22. oktobris, 08:17

95 gadus vecā karaliene Elizabete II pavadījusi nakti slimnīcā

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas karaliene Elizabete II ir pavadījusi nakti slimnīcā, kur viņai veiktas medicīniskas pārbaudes, pēc tam, kad viņa medicīnisku apsvērumu dēļ atcēla plānoto braucienu uz Ziemeļīriju, ceturtdien paziņoja Bekingemas pils.

"Pēc mediķu padoma nākamās pāris dienas atpūsties karaliene trešdienas pēcpusdienā ieradās slimnīcā uz dažām provizoriskām izmeklēšanām, šodien (ceturtdien) agrā pēcpusdienā atgriezās Vindzoras pilī, un vēl arvien jūtas labi," teikts paziņojumā.

foto: AP/Scanpix
Karaliene pavadījusi nakti slimnīcā "praktisku iemeslu" dēļ.

Lielbritānijas ziņu aģentūra "Press Association" (PA) vēstīja, ka par karalienes došanos uz slimnīcu trešdien nebija ziņots tāpēc, ka bija gaidāma īsa uzturēšanās tur, un arī, lai aizsargātu 95 gadus vecās karalienes privātumu.

Karaliene pavadīja nakti slimnīcā "praktisku iemeslu" dēļ, piebilda PA.

Bekingemas pils par karalienes uzturēšanos slimnīcā paziņoja pēc tam, kad par to bija ziņojis tabloīds "The Sun". Tas ziņoja, ka karaliene nolēmusi pa nakti palikt privātajā Karaļa Edvarda VII slimnīcā Londonas centrā, jo bijis pārāk vēls 42 kilometru braucienam atpakaļ uz Vindzoras pili.

Karaliene Elizabete II vīra 100. dzimšanas dienai par godu iestāda Edinburgas hercoga vārdā nosauktu rozi

gallery icon
10

Šī ekskluzīvā slimnīca ir pazīstama ar karaliskās ģimenes locekļu ārstēšanu. Karaliene tur ārstējusies arī iepriekš, tai skaitā 2013.gadā gastroenterīta dēļ, kad viņa arī palika tur uz vienu nakti.

2003.gadā ķirurgi šajā slimnīcā karalienei izoperēja nelielus izaugumus uz sejas un operēja viņas celi, bet 1982.gadā viņai tika izrauts gudrības zobs.

Karaliene Elizabete II un viņas padomnieks zirgu skriešanās sacīkšu jautājumos sers Maikls Osvalds

gallery icon
29

Karaliene Elizabete II atvadās no ilggadējā dzīvesbiedra prinča Filipa

17. aprīlī, Vindzoras pilī pēdējā gaitā izvada princi Filipu, Edinburgas hercogu, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīru, kurš 73 gadus uzticīgi ...

gallery icon
17

Elizabete II un Edinburgas hercogs no kāzām līdz 73. gadadienai

gallery icon
48