foto: Shutterstock
"Lidl" veikalos Lietuvā ielaidīs tikai vakcinētus vai Covid-19 izslimojušus pircējus
Pirms Covid-19 ierobežojumiem "Lidl" veikalus Lietuvā bija ļoti iecienījuši arī pircēji no Latvijas. Sākot ar šo piektdienu, "Lidl" veikalos Lietuvā pie ieejas būs jāuzrāda savs QR kods, kas apliecina vakcinēšanos pret Covid-19 vai izslimošanu.
2021. gada 20. oktobris, 14:05

"Lidl" veikalos Lietuvā ielaidīs tikai vakcinētus vai Covid-19 izslimojušus pircējus

Jauns.lv

Lielveikalu tīkls "Lidl" visos veikalos Lietuvā no šīs piektdienas ielaidīs tikai pircējus, kuri varēs uzrādīt "Iespēju pasi", kas Lietuvas gadījumā nozīmē vakcinēšanos pret Covid-19, izslimošanu vai pirms ne vairāk kā 48 stundām veiktu negatīvu testu.

Šāds lēmums pieņemts, sekojot Lietuvas Veselības ministrijas norādījumiem no piektdienas mazajās tirdzniecības vietās ierobežot pircēju skaitu līdz 30 kv. m uz cilvēku vai arī apkalpot tikai tos, kuri var uzrādīt "Iespēju pasi" vai derīgu Eiropas Savienības sertifikātu ar QR kodu, kas apliecina vakcinēšanos vai izslimošanu. Līdz šim lielākajā daļā "Lidl" veikalu Lietuvā pircējiem Covid-19 sertifikāts netika prasīts, jo to platība nesasniedza 1500 kv. m.

"Mēs kārtīgi izvērtējām abas alternatīvas. Patlaban "Iespēju pasi" lūdzām uzrādīt tikai trijos "Lidl" veikalos Viļņā un Kauņā. Šo veikalu tirdzniecības rādītāji liecina, ka cilvēki jau ir pieraduši pie pārmaiņām un labprāt lieto "Iespēju pasi". Tāpat arī lieliski atceramies, cik daudz neērtību cilvēkiem radīja apmeklētāju plūsmas regulēšana pēdējās karantīnas laikā, tāpēc uzskatām, ka brīvprātīgs lēmums lūgt uzrādīt "Iespēju pasi" pašreizējos apstākļos ir vislabākais un racionālākais," tirgotāju apsvērumus portālam Delfi.lt skaidroja "Lidl Lietuva" ģenerāldirektors Radostins Rusevs-Peine (Radostin Roussev-Peine).

Veikalu tīkls plāno, ka no šīs piektdienas pircēju "Iespēju pases" pie veikala ieejas pārbaudīs apsardzes darbnieki; šajā pozīcijā plānots algot arī papildu darbiniekus. 

Lietuvā pavisam darbojas 59 "Lidl" veikali 23 pilsētās - Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Šauļos, Alītā, Marijampolē, Ķēdaiņos, Telšos, Kretingā, Mažeiķos, Tauraģē, Jonavā, Panevēžā, Ukmerģē, Utenā, Pluņģē, Palangā, Elektrēnos, Visaginā, Šilutē, Radvilišķos, Vilkavišķos un Druskininkos.

Rīgā svinīgi atklāti ilgi gaidītie “Lidl” veikali

Šodien, 7. oktobrī, savas durvis apmeklētājiem ver vadošais Eiropas mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl".

gallery icon

Cilvēki ķer akcijas "Lidl" veikalos Lietuvā 2017. gada vasarā

15.decembrī Lietuvas pilsētā Panevēžā atvērts Eiropā pazīstamā zīmola "Lidl" veikals.

gallery icon

Pārpildītās autostāvvietas pie Lietuvas lielveikaliem 14.decembrī

Pāris dienas pirms gaidāmajiem striktajiem Covid-19 ierobežojumiem Lietuvas lielveikali piedzīvo strauju pircēju pieplūdumu, jo ļaudis steidz izmantot pēdējos brīžus, lai ...

gallery icon

Pirmā diena Lietuvā ar īpaši smagiem Covid-19 ierobežojumiem 2020. gada decembrī

Trešdien Lietuvā stājas spēkā vairāki stingri ierobežojumi. Iedzīvotājiem liegts atstāt savas pašvaldības robežas, izņemot tad, ja iemesls ir došanās uz ...

gallery icon