Pasaulē
2021. gada 5. oktobris, 13:48

Rudās kuplastes neticamais veikums pārsteidz Ziemeļdakotas autovadītāju

Jauns.lv

Ziemeļdakotā dzīvojošais Bils Fišers jau vairākus gadus cīnās ar savu kaimiņieni - vāveri, kura izvēlas viņa automašīnas kā noliktavu, kur glabāt krājumus ziemai. Šogad rudā kuplaste esot pārspējusi pati sevi.

Sociālajā vietnē "Facebook" Fišers dalās ar fotogrāfijām, kurās redzams vāveres neticamais veikums. "Chevrolet" automašīna burtiski pārbāzta ar valriektiem.

"Vāvere uzstādīja jaunu rekordu," "Washington Post" atklāja Fišers, norādot, ka parasti savācis ap četriem vai pieciem spaiņiem valriekstu, bet šogad bijuši septiņi.

Ar vāveri Fišers karojot jau kopš 2013. gada. Sākotnēji viņa izvēlējusies vīrieša "Chevy Avalanche" par vietu, kur uzglabāt ražu ziemai, bet tagad par mērķi kļuvis viņa "Chevrolet".

Rieksti sabāzti visās iespējamās vietās zem mašīnas pārsega.

Fišeram bijis pat daļēji jāizjauc mašīna, lai atbrīvotu to no visiem riekstiem. Kopā bijis ap 70 kg riekstu. Tos viņš piedāvājis "Facebook" bez maksas.

Fišers ir izmēģinājis vairākus paņēmienus, kā atbaidīt vāveri, ieskaitot "Tabasco" mērces un Kajēnas piparu maisījuma ievietošanu zem pārsega, kā arī kravas automašīnas novietošanu tālāk no koka, taču nekas nedarbojas. "Man ir arī citi transportlīdzekļi, kas atrodas tuvāk šim kokam, bet riekstus viņa sanes tieši "Chevrolet". Es pat mērķtiecīgi esmu novietojis šo automašīnu uz ielas - cik tālu varu no valriekstu koka -, bet tā tāpat tiek atrasta," skaidro vīrietis. 

Fišers gan notiekošajam pieiet ar humoru. "Dzīve ir pārāk īsa, lai par to nesmietos," viņš atzīst.