Pasaulē
2021. gada 5. oktobris, 11:44

ASV tiesa izskatīs Austrumukrainā notriektās lidmašīnas upura ģimenes prasību pret Krievijas bankām

Jauns.lv / LETA

ASV federālais tiesnesis pirmdien Ņujorkā nodeva tālākai izskatīšanai lietu pret Krievijas bankām "Sberbank" un VTB, ko iesniegusi virs Austrumukrainas 2014.gada jūlijā notriektās Malaizijas lidmašīnas pasažiera amerikāņu padsmitnieka Kvina Šansmana ģimene.

2019.gada pavasarī ģimene vērsās ASV tiesā ar prasību pret "Sberbank", VTB, uzņēmumiem "Western Union" un "MoneyGram", apsūdzot tos terorisma atbalstīšanā.

Šansmanu ģimene bankas un finanšu sektora uzņēmumus apsūdz naudas pārskaitīšanā promaskavisko kaujinieku pasludinātajai Doņeckas tautas republikai (DTR), kas, kā norāda prasības iesniedzēji, ir atbildīga par pasažieru lainera iznīcināšanu un 298 cilvēku, kas atradās lidmašīnā, nāvi.

Teroristu upuru radinieki var vērsties tiesās, pateicoties ASV pretterorisma likumiem.

Notriektā reisa MH17 upuru radinieki Hāgā iepretim Krievijas vēstniecībai rīko protesu

Notriektā 2014. gada „Malaysia Airlines” reisa MH17 upuru radinieki 8. martā Hāgā iepretim Krievijas vēstniecībai rīkoja protestu. Ģimenes locekļi un ...

gallery icon
15

Atbildētāji uzstāja, ka šīs lietas izskatīšana neietilpst ASV tiesu jurisdikcijā, jo traģēdija notikusi ārpus ASV robežām.

Prasības iesniedzēju advokāti iesniedza tiesā dokumentus, kas liecina, ka caur "Sberbank" un VTB korespondējošajiem kontiem bankās "Bank of America" un "Bank of New York Mellon" veikti divi naudas pārvedumi DTR.

Nīderlandē sagaida mājās notriektās lidmašīnas upurus

Ar divām lidmašīnām otrdien Nīderlandē nolaidās pirmie 40 koka zārki - tajos gulēja pilsoņi, kuru dzīve aprāvās brīdī, kad "Malaysia ...

gallery icon
40

"Sberbank" regulāri izmantojusi ASV bankas ziedojumu pārskaitīšanai DTR, un šie divi pārskaitījumi ir tikai aisberga virsotne.

Prasītāju advokāti arī tiesā bija iesnieguši divas DTR instrukciju kopijas, kas savulaik bijušas publicētas tīmeklī un kurās promaskaviskie kaujinieki piedāvā izmantot divu Krievijas banku korespondējošos kontus ASV ziedojumu pārskaitīšanai.

Malaizijas lidmašīnas nogāšanās vietā Donbasā atrastas vēl daudzu bojāgājušo mirstīgās atliekas

Malaizijas pasažieru lidmašīnas nogāšanās vietā Donbasā atrastas vēl daudzu bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas un lidaparāta atlūzas, trešdien paziņojusi Nīderlande. "Malaysia Airlines" ...

gallery icon
5

Pirmdien federālais tiesnesis Endrū Kārters pieņēma lēmumu, ka šī lieta ir ASV federālās tiesas jurisdikcijā.

Malaizijas nacionālās aviokompānijas "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna "Boeing 777" tika notriekta 2014.gada 17.jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Traģēdijas vietā meklē lidmašīnas "MH-17" pasažieru mirstīgās atliekas

gallery icon
21

Nīderlandes eksperti apskata lidmašīnas upuru mirstīgās atliekas vagonos

gallery icon
25