Pasaulē
2021. gada 23. septembris, 11:26

Horvātijā policija atrod sievieti ar smagiem atmiņas zudumiem; viņas identitāte pārsteidza visus

Jauns.lv

Horvātijas policija šo pirmdien publicēja attēlu ar sievieti, kura runāja ideālā angļu valodā, taču nespēja pateikt, kas viņa ir vai kā viņa nonāca uz Krkas salas klinšainās daļas, tomēr vakar policisti noskaidrojuši sievietes identitāti, vēsta “The Guardian”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziņu medijs “24Sata” pirmdien pavēstīja, ka kādu sievieti, kura pēc izskata varētu būt 60 gadus veca un kurai bija rētas un zilumi uz ķermeņa, svētdienas rītā pamanījis kāds zvejotājs. Sieviete esot sēdējusi uz akmens pludmalē Krkas salā, Horvātijā.

Salas daļa, kurā sieviete tika pamanīta, ir neapdzīvota un uz tās nokļūt ir sarežģīti, tādēļ zvejnieks bija neizpratnē, kā sieviete varēja tur nonākt.

Zvejnieks sazvanījis policiju, kas sievieti izglāba. Nogādājot viņu iecirknī, tika konstatēts, ka viņai nav ne telefons, ne dokumenti, kas būtu palīdzējuši viņu identificēt.

Pēc sievietes izskata varēja spriest, ka viņa vairākas naktis ir pavadījusi ārā un bija tik vārga, ka nespēja padzerties ūdeni bez palīdzības. Šobrīd viņa nogādāta Rijekas slimnīcā Horvātijas kontinentālajā daļā.

foto: AP/Scanpix
Sieviete, kura cieta no smagiem atmiņas zudumiem, taču vēlāk viņas identitāte tika atklāta.

Tomēr vakar, 23. septembrī sievietes identitāte tika atklāta, jo draugi un paziņas no Horvātijas un Slovākijas viņu atpazinuši pēc pirmdien publicētajām bildēm. Sievietes vārds ir Daniēla Adamkova un viņa ir 57 gadus veca.

Tomēr Daniēlas identitātes apstiprinājumi nenāca tikai no Eiropas, viņu atpazina arī ASV – sieviete līdz 2015. gadam tur ir dzīvojusi un iztiku pelnījusi ar dārglietu veidošanu lielām Holivudas zvaigznēm, kā, piemēram, Bārbrai Streisandei, Daienai Rosai un Brižitai Bardo. Viņas veidotās rotas izmantotas arī seriāla “Friends” filmēšanas laikā.

2015. gadā Daniēlas dzimtās Slovākijas pilsētas žurnāls bija publicējis rakstu par viņu, kurā sieviete stāstīja, kā 1984. gadā devusies uz ASV studēt un slavenību kontaktus ieguvusi, jo apprecējusi kādu filmu producentu. 2000. gadā pāris tomēr izšķīries un vēlāk, 2015. gadā viņa devusies strādāt uz Īriju.

Horvātijas amatpersonas vakar arī paziņojušas, ka Daniēlas stāvoklis ir stabils un ārstēšanās ir efektīva.

Tēmas