foto: VIA REUTERS
Ar Kataras lidmašīnu no Kabulas evakuēti 230 cilvēki
Talibu sargs Kabulas lidostā.
Pasaulē
2021. gada 19. septembris, 19:52

Ar Kataras lidmašīnu no Kabulas evakuēti 230 cilvēki

Jauns.lv / LETA

No Kabulas lidostas svētdien izlidojis jau ceturtais čārterreiss, kas uz Kataru nogādās vismaz 230 pasažierus - afgāņus, kā arī ASV un vairāku Eiropas valstu pilsoņus, ziņo Kataras amatpersonas.

Lidsabiedrības "Qatar Airways" lidmašīnā cita starpā atrodas Vācijas, Beļģijas, Īrijas, Kanādas, Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Somijas un Nīderlandes pilsoņi, tviterī pavēstījis Kataras ārlietu ministrs palīgs Lolvahs Rašids.

Kāda cita Kataras amatpersona izteikusies, ka lidmašīnā atrodas 236 pasažieri, un tādējādi tas varētu būt lielākais evakuācijas reiss, kopš 30. augustā Kabulas lidostu atstāja pēdējie ASV karavīri.

Pasažieri sākotnēji tiks izvietoti ēku kompleksā, kur izmitināti evakuētie afgāņi un citu valstu pilsoņi.

Katara izvērtusies par svarīgāko starpnieku Rietumu attiecībās ar talibiem. Katara ir tuva ASV sabiedrotā un tās teritorijā izvietota lielākā savienoto valstu militārā bāze Tuvajos Austrumos. Vienlaikus Katarā kopš 2013. gada Katarā darbojas talibu politiskais birojs.

Ikdienas dzīve Kabulas ielās

Vairākus gadus Afganistānā strādājusī Ieva Hertela stāsta: „Lielākā daļa, vairāk kā 90% afgāņu dzīvo ļoti nabadzīgi. To var redzēt kaut ...

gallery icon
19

Kā Kabulā paiet pirmās dienas pilnīgā talibu kontrolē

gallery icon
14