Pasaulē
2021. gada 19. septembris, 13:45

Izraēlā notverti seši teroristi, kuri no cietuma izbēguši ar karoti. VIDEO

Jauns.lv

Izraēlas armija paziņojusi, ka tā ir pārtvērusi pēdējos divus no sešiem palestīniešiem, kas bija izkļuvuši no augstas drošības cietuma gandrīz pirms divām nedēļām, izrokot tuneli ar karoti, vēsta "BBC".

Divi kaujinieku grupējuma “Islāma džihāds” dalībnieki tika arestēti pēc tam, kad drošības spēki tos ielenca Izraēlas Rietumkrasta pilsētā Dženinā, paziņoja Izraēlas aizsardzības spēki.

Pārējie četri tika sagūstīti jau pagājušajā nedēļā.

Svētdien Dženinā notika sadursmes starp Izraēlas spēkiem un palestīniešu protestētājiem, bet Izraēlas policija paziņoja, ka abi izbēgušie tika arestēti bez pretestības.

Viens no vīrieša tēviem laikrakstam "Associated Press" pastāstīja, ka viņa dēls piekritis padoties, lai neapdraudētu savas mājas iemītniekus.

Šis atgadījums ir izrādījusies apkaunojošs Izraēlas cietumu sistēmai, un Izraēlas mediji norāda uz vairākiem drošības trūkumiem.

Jau ziņots, ka septembra sākumā no cietuma Izraēlas ziemeļos izbēga seši palestīnieši, kam bija piespriesti ilgi gadi cietumā par līdzdalību teroristiskā darbībā.

Izbēgušo vidū ir palestīniešu kaujinieku organizācijas "Al Aksas mocekļu brigādes" viens no līderiem Zaharija Zubeidi un pieci kaujinieku kustības "Islāma džihāds" biedri, vēsta Izraēlas radio "Kan".

Tiek uzskatīts, ka vīrieši izbēguši pa tuneli, ko paši sākuši rakt cietuma kameras dušas telpas grīdā. Tunelis beidzies ārpus cietuma zonas robežas.

foto: AFP/Scanpix
Ieslodzītie no Gilboa stingrā režīma cietuma pirmdien izbēguši, zem kameras izlietnes izrokot alu, kā tiek ziņots, ar karoti.

Kā ziņo medijs “The Jerusalem Post”, cietumnieki izmantojuši sarūsējušu karoti, lai izraktu ceļu uz brīvību. Cietuma kamerās karotes turēt nav atļauts, tādēļ vīrieši tās slēpuši aiz plakāta uz sienas. 

Tēmas