foto: Pixabay
Kailas ar vardēm: Indijā piecus gadus vecas meitenes piedalās publiskā rituālā, kas veltīts dieviem
Pasaulē
2021. gada 7. septembris, 13:27

Kailas ar vardēm: Indijā piecus gadus vecas meitenes piedalās publiskā rituālā, kas veltīts dieviem

Jauns.lv

Indijā sešas nepilngadīgas meitenes izģērbušās un kailas devušās parādē, kas ir daļa no ciema lietus rituāla, vēsta "BBC News".

Incidents norisinājies sausuma nomocītajā Madhijas Pradešas štatā. Video, kas nonāca sociālajos medijos, redzamas jaunas kailas meitenes ar koka stieni uz pleciem, pie kura ir piesieta varde.

Vietējie tic, ka rituāls nomierinās lietus dievus un dāvās reģionam lietusgāzes. Indijas Valsts bērnu tiesību aizsardzības komisija ir pieprasījusi paskaidrojumus no apgabala administrācijas, kurā atrodas ciemats.

Madhijas Pradešas policija paziņoja, ka nav saņēmusi oficiālu sūdzību par notikušo, taču piebilda, ka ir uzsākusi izmeklēšanu.

"Rīkosimies, ja atklāsim, ka meitenes tika piespiestas staigāt kailas," ziņu aģentūrai "Press Trust of India" paziņojis policijas virsleitnants. Tiek ziņots, ka video redzamās meitenes ir piecus gadus vecas. Viņām sekojusi sieviešu grupa, kas dziedāja himnas.

Procesija apstājās katrā ciemata mājā un bērni saņēma graudus, kas vēlāk tika ziedoti vietējā tempļa virtuvei. "Mēs ticam, ka tas nesīs lietu," vietējam medijam sacīja sieviete, kas piedalījās procesā.

Tiek norādīts, ka meiteņu vecāki esot piekrituši šim rituālam un pat piedalījušies tajā. "Šādos gadījumos administrācija var tikai informēt ciema iedzīvotājus par šādas māņticības nedrošību un likt viņiem saprast, ka šāda prakse nedod vēlamos rezultātus," norāda reģiona administrācijā.

Indijas lauksaimniecība lielā mērā ir atkarīga no musonu lietavām un daudzos reģionos tiek piekopti rituāli, kas veltīti lietus dieviem atkarībā no vietējām paražām un tradīcijām.

Šo rituāli noliedzēji uzskata, ka šāda prakse tikai novērš vienkāršo cilvēku uzmanību no pastāvošajām grūtībām reģionos.

Tēmas