foto: SIPA/Scanpix
Vakcinācijas pasaules hronika. Interesanti un būtiski fakti par potēšanos šonedēļ
Lionā noritējusi Francijā pirmā demonstrācija vakcinācijas atbalstam. “Pilsoniskums sākas šeit,” vēsta uzraksts.
Pasaulē
2021. gada 4. septembris, 08:01

Vakcinācijas pasaules hronika. Interesanti un būtiski fakti par potēšanos šonedēļ

Kas Jauns Avīze

Singapūra kļuvusi par rekordisti ar pilnībā vakcinētiem 80% no kopumā 5,7 miljoniem iedzīvotāju. Varas iestādes solījušas, ka līdz ar šīs robežas sasniegšanu vēl vairāk atcels ierobežojumus.

ASV lidsabiedrība “Delta Air Lines” no novembra sāks no nevakcinētajiem darbiniekiem katru mēnesi iekasēt 200 dolāru (170 eiro), lai segtu aprūpes izmaksas gadījumā, ja viņi saslimtu ar Covid-19. Vidējās hospitalizācijas izmaksas ir 50 000 dolāru uz vienu personu. Patlaban 75% darbinieku ir vakcinējušies.

Indija 27. augustā sasniegusi rekordu, dienas laikā vakcinējot desmit miljonus cilvēku. Valdība bija plānojusi līdz šā gada beigām vakcinēt 1,1 miljardu pieaugušo, taču to kavē vakcīnu trūkums, administratīvais juceklis un cilvēku šaubīšanās.

Dānijā pilnībā vakcinējušies vairāk nekā 70% iedzīvotāju, un līdz 10. septembrim paredzēts atcelt visus pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus. Tostarp kino, sporta zāles, frizētavas, restorānus, naktsklubus varēs apmeklēt visi.

Kazahstānā atļauts apmeklēt tirdzniecības centrus, restorānus un kafejnīcas tikai, uzrādot apliecinājumu par pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimošanu pēdējo trīs mēnešu laikā. Pagaidām no 5,1 miljona iedzīvotāju vakcinēti nedaudz vairāk par ceturto daļu.