foto: EPA/Scanpix
Katara sadarbojas ar talibiem, lai atkal atvērtu Kabulas lidostu
Katara aicina talibus atļaut izbraukt tiem afgāņiem, kas to vēlas.
Pasaulē
2021. gada 2. septembris, 17:11

Katara sadarbojas ar talibiem, lai atkal atvērtu Kabulas lidostu

Jauns.lv / LETA

Katara sadarbojas ar talibiem, lai pēc iespējas ātrāk atvērtu Kabulas lidostu, ceturtdien paziņojis Kataras ārlietu ministrs šeihs Mohammeds bin Abdurrahmans at Tani otrdien, aicinot talibus atļaut izbraukt tiem afgāņiem, kas to vēlas.

ASV otrdien Kabulas lidostā noslēdza savu karavīru, ASV pilsoņu un citu cilvēku evakuāciju no Afganistānas, un pašreiz Kabulas lidosta nedarbojas un lielākā daļa lidostas infrastruktūras ir bojāta.

Kataras ārlietu ministrs pauda cerību, ka jau nākamajās pāris dienās tiks saņemtas labas ziņas par lidostas darbības atjaunošanu.

Talibi apskata, ko aiz sevis Kabulas lidostā atstājuši ASV karavīri

ASV karaspēkam 31. augustā pilnībā pametot Afganistānu, Kabulas Hamida Karzaja starptautiskajā lidostā atstāts militārais ekipējums, tostarp helikopteri un autotransports, raksta ...

gallery icon

"Ir ļoti svarīgi, (..) lai talibi demonstrē savu apņemšanos nodrošināt drošu pārvietošanos (..) cilvēkiem Afganistānā," sacīja ministrs.

Trešdien Kabulā ieradās tehniskā komanda no Kataras, lai apspriestu lidostas atvēršanu. Lidmašīna, ar kuru ieradās eksperti, bija pirmā, kas nolaidās Kabulā kopš ASV evakuācijas operācijas beigām.

Haoss Kabulas starptautiskajā lidostā

gallery icon

No Afganistānas tika evakuēti vairāk nekā 123 000 ārvalstu pilsoņu un afgāņu, bet vēl daudzi citi gaida iespēju pamest talibu kontrolē nonākušo valsti.