Pasaulē
2021. gada 2. septembris, 10:03

Viesuļvētras "Ida" izraisītajos plūdos Ņujorkā savās automašīnās palikuši iesprostoti cilvēki

Jauns.lv

Sociālajos tīklos publicēti vairāki video no plūdu skartās Ņujorkas, kur aculiecinieki iemūžinājuši postažu un vairākus nelaimē nokļuvošos autovadītājus. Tikmēr Ņujorkas štata gubernatore Ketija Hokula, reaģējot uz vētras "Ida" izraisītajiem plūdiem ASV ziemeļaustrumos, ceturtdien štatā izsludinājusi ārkārtējo stāvokli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Izsludinu ārkārtējo stāvokli, lai palīdzētu ņujorkiešiem, kas šonakt cietuši no vētras," tviterī paziņojusi Hokula.

Vairākos aculiecinieku uzņemtajos video  redzams, ka autovadītāji vada transportlīdzekļus pa applūdušajām Ņujorkas ielām. Virs Ņūdžersijas apkaimes vērojami tumši un draudīgi mākoņi.

foto: Ekrānuzņēmums
Plūdos bija nokļuvuši vairāki autobraucēji, kuri palika iesprostoti savos transportlīdzekļos.

Ņujorkas mērs Bills de Blasion trešdienas vakarā izsludināja ārkārtējo stāvokli. Pārvietoties pa ceļu aizliegts bija visiem transportlīdzekļiem izņemot operatīvajiem dienestiem. Arī Ņūdžersijas gubernators Fils Mērfijs izsludināja ārkārtējo stāvokli, reaģējot uz viesuļvētru "Ida", kas nedaudz zaudējusi savu spēku un tagad pasludināta par tropisko vētru.

Trešdien publicēti video, kur redzams, ka plūdos iekļuvuši vairāki autobraucēji, kuri iesprostoti savos transportlīdzekļos, bet straume ieskauj viņu automašīnas.

Viesuļvētra "Ida" plosa Luiziānu

Viesuļvētra "Ida" svētdien, virzoties no Meksikas līča puses, sasniegusi ASV Luiziānas štata krastu kā ceturtās kategorijas vētra. Vētras dēļ visa ...

gallery icon
33


"Ak, mans Dievs, cilvēki ir iestrēguši, ak Dievs. Tas ir briesmīgi. Tur ir cilvēki, kuri kliedz un cenšas saņemt palīdzību,” video kadrā saka aculiecinieks.

Lai gan "Ida", kas svētdien sasniedza ASV dienviddaļu kā ceturtās kategorijas orkāns, virzoties uz ziemeļiem, lielā mērā zaudējusi savu spēku, tā izraisījusi virpuļviesuļus un plūdus arī Ņujorkas štatā.

Tēmas