Pasaulē
2021. gada 1. septembris, 12:33

Soctīklu lietotāji sajūsmā par video, kurā milzīgs valzirgs cīnās ar savu svaru, lai ierāptos mazā laivā

Jauns.lv

Šonedēļ sociālajā tīklā "Twitter" popularitāti iemantojis video ar gigantisku valzirgu, kurš lēnā garā ierāpjas mazā laivā, bet pēc tam ar lielām mokām to pameta. Dzīvniekam tas izdevās pēc vairākiem mēģinājumiem, kamēr transportlīdzeklis pamatīgi šūpojās un neparasto brīdi fiksēja cilvēki.

30 sekunžu ilgajā videoklipā, kurš soctīklos tika ievietots 31.augustā, redzams valzirgs, kurš ar grūtībām savu smago ķermeni mēģina iecelt  tukšā, noenkurotā laivā. Pēc lielām svārstībām un balansēšanas viņam tas izdodas, un dzīvniekam beigās izdodas ievelties starp laivas pasažieru sēdekļiem, teju vai apgāžot pašu laivu.

"Varbūt viņš vienkārši vēlējās atvēsināties," aizkadrā saka kāda sieviete.

foto: Ekrānuzņēmums
Milzīgais valzirgs cenšas iespiesties mazā laivā.

Par mazās laivas kapteini viņš kļuva uz neilgu laiku, jo, cilvēku uzmanības nogurdināts, dzīvnieks, plivinot pleznas, ar tikpat lielām mokām no transportlīdzekļa izkļuva.

Nav skaidrs, kur šis video filmēts, bet soctīklu lietotāji spekulē, ka tas varētu būt Vallijs – visiem zināmais valzirgs, kurš mīl laivas. Vallijs pazīstams ar to, ka pie Īrijas krastiem sabojājis un nejauši nogremdējis laivu.

Valzirgs ir vienīgā suga valzirgu dzimtā, kas izdzīvojusi līdz mūsdienām. Valzirgi pieder plēsēju kārtas airkāju virsdzimtai. Valzirgu var uzreiz atpazīt pēc tā iespaidīgajiem ilkņiem, ūsām un lielajiem ķermeņa apmēriem.

Lai arī atsevišķi tēviņi var svērt 2 tonnas, tomēr lielākā daļa valzirgu tēviņu sver 1760–1810 kilogramus, mātītes ir par trešdaļu vieglākas, kā arī Atlantijas valzirgi ir par 10% vieglāki kā Klusā okeāna valzirgi. Atlantijas valzirgiem ir arī īsāki ilkņi, un to purni salīdzinoši plakanāki.

Tēmas