foto: Facebook: Air Mobility Command
Evakuējoties no Afganistānas, sievietei sākas dzemdības lidojuma laikā
Pasaulē
2021. gada 23. augusts, 11:55

Evakuējoties no Afganistānas, sievietei sākas dzemdības lidojuma laikā

Jauns.lv

ASV militārā lidmašīna, kas sestdien evakuēja cilvēkus no Afganistānas, nosēdās Vācijā militārajā bāzē ar vienu pasažieri vairāk nekā paceļoties.

Kādai afgāņu sievietei lidojuma laikā sākušās dzemdības, un bērns nācais pasaulē militārajā lidmašīnā ceļā uz ASV militāro bāzi Vācijā.

Kā vēstīts ASV gaisa mobilitātes "Facebook", sievietei esot bijis ļoti zems asinsspiediens, kas radījis komplikācijas, tādēļ pilots pieņēmis lēmumu pazemināt lidmašīnas augstumu, lai samazinātu gaisa spiedienu gaisa kuģī. Tas esot glābis sievietes dzīvību, teikts ierakstā.

Pēc nosēšanās militārajā bāzē Vācijā, jaunā māte un viņas meita tika nogādātas tuvākajā medicīniskajā iestādē, un patlaban abas ir labā veselības stāvoklī.

Jauns.lv jau ziņojis, ka pēc ASV karaspēka izvešanas no Afganistānas, talibu kaujinieki augusta sākumā ieņēmuši lielākās Afganistānas pilsētas. Valsti pametis arī līdzšinējais prezidents Ašrafs Gani, un vietējie iedzīvotāji cenšas bēgt no jaunā talibu režīma. 

Talibu kaujinieki ieņem lielākās Afganistānas pilsētas

Islāmistu grupējuma "Taleban" kaujinieki svētdien bez cīņām ienākuši trijās Afganistānas galvaspilsētas Kabulas priekšpilsētās, ziņu aģentūru AP informējušas trīs Afganistānas amatpersonas, ...

gallery icon
19

Afgāņi pamet valsti

gallery icon
22

Haoss Kabulas starptautiskajā lidostā

gallery icon
24