Ūdensrožu sezona Bangladešā

Bangladešas nacionālā puķe ūdensroze katru gadu no jūnija līdz oktobrim uzzied Dienvidāzijas valsts ūdeņos. Šajā laikā vietējiem fermeriem ir darba ...

Pasaulē
2021. gada 17. augustā, 13:10

Neticami skaisti: Bangladešā pilnā sparā rit ūdensrožu sezona. FOTO

Jauns.lv

Bangladešas nacionālā puķe ūdensroze katru gadu no jūnija līdz oktobrim uzzied Dienvidāzijas valsts ūdeņos. Šajā laikā vietējiem fermeriem ir darba pilnas rokas.

Neticami skaisti: Bangladešā pilnā sparā rit ūdens...

Ūdensrozes tiek savāktas ar rokām, izmantojot mazas koka laivas. Bengāļu strādnieki tās savāc vienkopus, sasien kuplos pušķos un ved uz tirgu, kur tās pārdod vietējiem iedzīvotājiem. Daudzas ģimenes Bangladešā naudu iztikai galvenokārt nopelna tieši ūdensrožu sezonā, kas rit no jūnija līdz oktobrim. 

Iedzīvotāji nacionālo puķi ir iemācījušies izmantot arī prakstiski, to saknes pievienojot tradicionālajos karija ēdienos. Turklāt tā tiek izmantota arī ājūrvēdiskajā medicīnā jau simtiem gadu, palīdzot ar gremošanas traucējumiem. Bangladešā ūdenslilija ir pasludināta par nacionālo puķi, jo tā simbolizē dvēseles šķīstumu.

Ūdensrozes, dažkārt sauktas arī par ūdens lilijām, ir sastopamas teju visos Bangladešas ūdeņos, visbiežāk rozā vai baltā krāsā.