foto: AP/Scanpix
Trampa draugu apsūdz sazvērestībā, viņš darbojies kā ārvalstu aģents
Kalifornijas uzņēmējs un filantrops Tomass Barraks bijis draugos ar Trampu vismaz 30 gadus.
Pasaulē
2021. gada 21. jūlijs, 09:20

Trampa draugu apsūdz sazvērestībā, viņš darbojies kā ārvalstu aģents

Jauns.lv / LETA

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas komitejas priekšsēdētājs pazīstamais Kalifornijas uzņēmējs un filantrops Tomass Barraks otrdien aizturēts saistībā ar federālajām apsūdzībām, ka viņš un vēl citi cilvēki bijuši iesaistīti sazvērestībā, lai veidotu Trampa ārpolitiku Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) interesēs, turklāt Barraks arī vēlāk melojis izmeklētājiem.

Barraks apsūdzēts, ka nav atklājis to, ka lobējis ārvalstu valdības labā.

Ņujorkas federālā tiesa apsūdzējusi Barraku un vēl divus cilvēkus, ka viņi darbojušies kā AAE aģenti no 2016.gada aprīļa Trampa pirmās vēlēšanu kampaņas gaitā un līdz 2019.gada aprīlim, kā arī sazvērestībā, lai darbotos kā AAE aģenti.

"Apsūdzētie vairākkārt guva labumu no Barraka draudzības un piekļuves kandidātam, kas vēlāk tika ievēlēts prezidenta amatā, augsta ranga kampaņai un valdības amatpersonām, lai virzītu ārvalstu valdības politikas mērķus, neatklājot savu patieso saistību," teikts ģenerālprokurora vietnieka Marka Lesko paziņojumā.

Barraks arī apsūdzēts par šķēršļu likšanu taisnīguma ceļā un vairāku melīgu paziņojumu paušanu, kad viņu 2019.gadā iztaujāja federālie aģenti.

Barraks bijis draugos ar Trampu vismaz 30 gadus, bet 2017.gadā viņš plānoja prezidenta inaugurāciju.