Pasaulē
2021. gada 10. jūlijs, 05:49

Krievijā izplatās viltus ziņa par nāvi pēc Covid-19 vakcīnas – “mirusī” sieviete izrādās dikti līdzīga Īlonam Maskam...

Jauns.lv

Krievijas sociālajos tīklos smieklu vētru izraisījis apkārt klejojošs, no pirmā acu uzmetiena, satraucošs vēstījums – no “Sputnik V” vakcīnas otrās devas mirusi gados jauna sieviete. Acīgākie gan pamanījuši, ka bildē ar it kā mirušo patiesībā redzams sievietes ķermenis ar neveikli iemontētu ASV miljardiera Īlona Maska seju.

“Arī mūsu ģimenē nu ir notikusi traģēdija...” sākas ieraksts, kurš izplatījies Krievijas sociālajā tīklā Vk.com (“Vkontakte”).

Pēcāk seko īss situācijas apraksts, kurā apgalvots, ka piecas dienas pēc Krievijā izstrādātās “Sputnik V” vakcīnas otrās devas saņemšanas mokošā nāvē mirusi ieraksta autores – kādas Oksanas Kotinas – 1991. gadā dzimusī māsa – Elizaveta.

Ierakstā arī minēts, ka ārsti Elizavetai uzstādījuši “mistisku” diagnozi it kā latīņu valodā – “Jopae Otvalille”.

Lieki piebilst, ka augstākminētais nav latīņu valoda un melnbaltajā bildē redzamā sieviete nav īsta, bet gan apšaubāmas kvalitātes foto-kompozīcija, kur ir redzams kādas sievietes ķermenis un ASV odiozā biznesmeņa Īlona Maska seja.

Pats nāves gadījums, attiecīgi – acīmredzami izdomāts.

Drīz pēc tam, kad par šo vakcīnu pretinieku izplatīto viltus ziņu sāka rakstīt Krievijas mediji, no kaimiņvalsts sociālo tīklu vides pazuda “sērojošās” māsas Oksanas Kotinas profils.