foto: AFP/Scanpix
Lukašenko liek pilnībā slēgt robežu ar Ukrainu
Aleksandrs Lukašenko
Pasaulē
2021. gada 2. jūlijs, 19:51

Lukašenko liek pilnībā slēgt robežu ar Ukrainu

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko piektdien uzdevis pilnībā slēgt robežu ar Ukrainu, vēsta valdības kontrolētā aģentūra BELTA.

"Baltkrievijā no Ukrainas nonāk milzīgs daudzums ieroču. Tāpēc esmu uzdevis robežapsardzības karaspēkam pilnībā slēgt robežu ar Ukrainu," Baltkrievijas neatkarības dienai veltītās sanāksmes laikā paziņojis Lukašenko.

Viņš arī paziņojis, ka Baltkrievijā esot atklātas "snaudošās teroristiskās šūniņas jeb tā dēvētās pašaizsardzības vienības," kuru mērķis esot "vardarbīga varas nomaiņa X dienā".

Diktators piebildis, ka ar šīm šūniņām esot saistīta Vācija, Ukraina, ASV, Polija un Lietuva.

Putina un Lukašenko tikšanās Sočos. Ar viņiem kopā arī Baltkrievijas vadoņa dēls

Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko Sočos aizvadīja tikšanos divatā. Abi vienojušies par kredīta piešķiršanu Baltkrievijai, kā arī pārrunāja krievietes Sofijas ...

gallery icon
10

Šajā sakarā Minska izteikšot pretenzijas nevis "kaut kādam tur Heiko Māsam, Vācijas ārlietu ministram, bet gan pašam kancleram un vienam otram no Vācijas vadības".

Par robežu slēgšanu ar Lietuvu un Poliju Lukašenko paziņoja jau pagājušā gada septembrī, kad Baltkrievijā nerimās masu protesti pēc 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu falsifikācijas.