foto: REUTERS/SCANPIX
Francijā meklē divas jaunietes, kuras ar elektroskūteri nāvējoši notriekušas sievieti un aizbēgušas
Ilustratīvs foto
Pasaulē
2021. gada 19. jūnijs, 22:46

Francijā meklē divas jaunietes, kuras ar elektroskūteri nāvējoši notriekušas sievieti un aizbēgušas

Jauns.lv

Francijas policija meklē divas jaunietes, kuras tiek vainotas kādas itāļu sievietes nāvē. Viņa kā gājēja uz ielas notriekta ar elektroskūteri, raksta "The Guardian".

Mirusī ir kāda 31 gadu veca Itālijas pilsone, kura Parīzē strādājusi par viesmīli. Negadījums noticis pagājušās pirmdienas rītā. Sieviete pastaigājusies gar Sēnas upi, kad viņai uztriecies elektroskūteris.

Neatliekamo medicīnisko palīdzību cietušajai sniedza vietējie glābēji, kuri patrulēja gar upi. Sievietei pēc galvas atsišanas pret ietvi bija apstājusies sirdsdarbība.

Pēc 30 minūtēm glābējiem viņu izdevās atdzīvināt, un viņa nogādāta slimnīcā, kur trešdien diemžēl mirusi. Sievietes orgāni ziedoti citu dzīvību glābšanai.

Policija šobrīd meklē lieciniekus traģiskajam pirmdienas rīta incidentam un mēģina noskaidrot divu jaunu sieviešu identitāti - viņas braukušas ar elektroskūteri. Tiek pārbaudīti dažādu novērošanas kameru uzņemtie kadri, lai viņas izsekotu.

Itālietes traģiskā nāve raisījusi atkārtotas diskusijas par elektroskūteru vietu Francijas galvaspilsētā. Lai arī Parīze tiek slavēta par ekoloģiskiem transportlīdzekļiem draudzīgu, daudzi apgalvo, ka elektroskūteri ir bīstami gājējiem, jo ļoti bieži ar tiem tiek braukts pa ietvēm.

Parīzē ir trīs kompānijas, kas piedāvā kopumā aptuveni 15 000 elektroskūteru nomu. Tie pilsētā tika ieviesti 2018. gadā.