Pasaulē
2021. gada 17. jūnijs, 15:04

Sirdi plosošs atradums: no Gangas upes izceļ hindu dievībām apkrāsotu kasti ar zīdaini

Jauns.lv

Kāds laivinieks Indijas Utarpradēšas štatā no Gangas upes izvilcis kasti, kurā bija ievietots mazulis, raksta BBC. Zīdainis bija ievietots kastē, kas izdekorēta ar hindu dievu zīmējumiem.

Vīrietim izdevies 21 dienu veco meitenīti izglābt, jo viņa kastē skaļi raudājusi. Laivinieks vietējiem medijiem pastāstījis, ka raudas dzirdējuši arī citi cilvēki upes krastā, bet neviens neesot devies bērnu glābt. "Bet es steidzos viņu glābt. Kad atvēru koka kasti, es viņu atradu," viņš pastāstījis.

Mazulis šobrīd nogādāts slimnīcā, kur tiek uzraudzīta viņa veselība. Amatpersonas izmeklē, kā zīdainis nokļuvis Gangas upē.

Uz kastes, kurā mazulis atrasts, bija dzimšanas horoskopa karte, kurā bija norādīts bērna dzimšanas laiks un datums, kā arī minēts viņas vārds - Ganga.

Laivinieks, kurš meitenīti izglābis, saņemšot no štata valdības pabalstu un arī māju, jo kļuvis par "nepārspējamu cilvēcības paraugu".

Lai gan nekādi iespējamie mazuļa pamešanas motīvi šobrīd vēl nav izteikti, zināms, ka Indijā valda liela dzimumu diskriminācija. Sievietes bieži tiek sociāli diskriminētas, turklāt meitenes tiek uzskatītas par finansiālu slogu, īpaši nabadzīgo kopienu vidū.

Lai gan valstī ir izplatīti nelegālie aborti, kuru laikā grūtnieces atbrīvojas no "nevēlama dzimuma" augļiem, gadījumi, kad jaundzimušas meitenītes tiek pamestas vai pat nogalinātas neilgi pēc dzimšanas, Indijā nav retums.

Tēmas