foto: AFP/Scanpix
Dārgumu medības Dienvidāfrikā: kādā laukā atrasti noslēpumaini vizuļojoši akmentiņi
Pasaulē
2021. gada 15. jūnijs, 22:38

Dārgumu medības Dienvidāfrikā: kādā laukā atrasti noslēpumaini vizuļojoši akmentiņi

Jauns.lv

Vairāk nekā 1000 laimes meklētāju pirmdien bija ieradušies Kvahlati ciematā Dienvidāfrikas Kvazulu-Natālas provincē, lai meklētu akmentiņus, kas, viņuprāt, varētu būt vērtīgi dimanti, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Cilvēki ciematā ieradušies no visas Dienvidāfrikas un pievienojušies vietējiem iedzīvotājiem, kuri akmentiņus meklē jau kopš pagājušās sestdienas. Dārgumu medības sākušās pēc tam, kad kāds fermeris uz klaja lauka izracis pirmo akmeni un par to izpļāpājies citiem.

Cilvēki Dienvidāfrikā rok lauku, cerot atrast bagātības

Vairāk nekā 1000 laimes meklētāju pirmdien ieradušies Kvahlati ciematā Dienvidāfrikas Kvazulu-Natālas provincē, lai meklētu akmentiņus, kas, viņuprāt, varētu būt vērtīgi ...

gallery icon

Kāds vietējais, rādot plaukstu, kas pilna mazu, spīdīgu akmentiņu, "Reuters" stāsta, ka šis atradums mainīšot cilvēku dzīvi.

"Šis nozīmē, ka mūsu dzīve mainīsies, jo nevienam šeit nebija pienācīga darba, es strādāju gadījuma darbus. Kad es ar tiem [akmeņiem] atgriezos mājās, mana ģimene bija patiesi priecīga," stāsta 27 gadus vecais divu bērnu tēvs Mendo Sabelo.

Viņa teiktajam piekrīt arī bezdarbnieks Shumbuzo Mbhele, sakot, ka nekad dzīvē nebija pieskāries dimantam, līdz šim brīdim.

Uz lauka redzami dažāda vecuma ļaudis. Abās grants ceļa pusēs lauka malā stiepjas automašīnu rindas. Cilvēki dārgumu meklējumos ieradušies ar savām lāpstām un cērtēm.

Tiesa, skaidrības, kas ir noslēpumainie akmeņi, šobrīd nav. Uz Kvahlati ciematu pošas ģeoloģijas un kalnrūpniecības eksperti, lai savāktu paraugus un veiktu akmeņu analīzi.

Kvazulu-Natālas provinces valdība ir lūgusi visus laimes racējus atstāt šo vietu, lai ļautu varas iestādēm veikt pienācīgu pārbaudi. Amatpersonas baidās, ka cilvēki, kas pulcējas uz lauka, varētu izplatīt koronavīrusu.