foto: Valery Sharifulin/TASS
Igaunijas parlaments atsāks darbu klātienē, kamēr Latvijas Saeima vēl negrasās
Tompea pils.
Pasaulē
2021. gada 26. maijs, 15:35

Igaunijas parlaments atsāks darbu klātienē, kamēr Latvijas Saeima vēl negrasās

Jauns.lv

No pirmdienas, 31. maija, darbu klātienē atsāks Rīgikogu - kaimiņvalsts Igaunijas parlaments, vēstī Igaunijas sabiedriskā raidsabiedrība ERR.

Tas nozīmē, ka parlamenta sēdes vairs nenotiks attālināti, bet gan Tompea pilī valsts galvaspilsētas sirdī.

Kā jau daudzviet citur, deputāti ilgāku laiku strādāja attālināti epidemioloģiskās situācijas dēļ. Pirmā attālinātā sēde notika 17. decembrī.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju šobrīd ir 222,13.

Savukārt Latvijas Saeima vēl negrasās atsākt darbu klātienē. Saeimas Preses dienestā aģentūrai LETA minēja, ka ir pāragri minēt, kad parlaments varētu atgriezties pie pirmspandēmijas dzīves ritma, piebilstot, ka tas lielā mērā esot atkarīgs no kopējās epidemioloģiskās situācijas.

"Nav šaubu, ka Saeimas un komisiju sēžu noturēšana attālināti ir ārkārtas risinājums, taču tas ļauj turpināt nepārtrauktu parlamenta darbu arī apstākļos, kad epidemioloģiskās drošības un tās dēļ noteikto ierobežojumu dēļ deputātiem klātienē tikties nav iespējams," pauda parlamenta pārstāvniecība.

Interesanti, ka Igaunijas parlamenta attālinātais darbs ne vienmēr ritēja gludi. Par interneta hitu pirms kāda laika kļuva Rīgikogu deputāts Tarmo Krūsimē, kurš pieķerts sēdes laikā, gultā kūpinot elektronisko cigareti un klausoties mūziku.