Pasaulē
2021. gada 11. maijs, 13:33

Skolēns par šaušanu Kazaņas vidusskolā: "Mēs ieslēdzāmies, bet tad atskanēja sprādziens"

Jauns.lv

Vairāki Kazaņas 175.ģimnāzijas, kur tika sarīkota asinspirts, skolēni Krievijas medijiem atklājuši detaļas par šausminošo uzbrukumu.

"Mūs izveda. Sākumā pateica, lai ieslēdzamies kabinetā – mēs to izdarījām. Pēc tam atskanēja spēcīgs sprādziens, un pēc minūtes sākās šaušana," stāstīja pusaudzis.

"Visi bija uztraukti un teica: "Aizveriet durvis". Pēc minūtes direktors kliedza: "Aizveram durvis!". Mēs aizvērām, bet pēc divām minūtēm mums paziņoja, ka... šie velni ir mūsu skolā," atklāj cits skolēns.

foto: REUTERS/SCANPIX
Skolniece pēc piedzīvotajām šausmām Kazaņas vidusskolā apskaujas ar savu māti.

Viņš uzbrucēju redzējis no aizmugures. "8a klasē nogalināja septiņus cilvēkus. Un viss. Mēs izgājām pēc 10-15 minūtēm. Ne pa logu, es gribēju, bet skolotāja uzreiz to aizvēra un pateica nē. Pēc tam pie durvīm sāka klauvēt policisti un teica, lai atverot," atceras skolnieks.

"Bija stundas vidus, skolotāja ieskrēja klasē un aizslēdza durvis. Pēc tam viņa paskaidroja, kas noticis. Skolā ienākuši cilvēki ar ieročiem, pēc tam direktore skaļrunī paziņoja, ka nepieciešams ieslēgties klasēs un jāuzvedas klusu. Mēs ieslēdzāmies un apsēdāmies klases stūrī, daudziem bija histērija," kanālam "Mash" atklāja 15 gadus veca skolniece.

„Atskanēja 13-15 šāvieni, runā, ka viena klase tika uzspridzināta. Apmēram pēc 20 minūtēm sāka klauvēt pie mūsu durvīm, izrādījās, ka tā ir policija. Viņi mūs izveda,” turpina skolniece.

Masu apšaude Kazaņas skolā

Apšaudē kādā no Kazaņas vidusskolām otrdien nogalināti 11 cilvēki, kuru vidū ir skolotāja un skolēni, atsaucoties uz avotiem, ziņo Krievijas ...

gallery icon
37

Skolotāju nogalināja skolēnu acu priekšā

Kazaņas 175.ģimnāzijas skolotāja tikusi nogalināta pirmklasnieku acu priekšā, vēsta telekanāls „360”.

„Skolai uzbruka, šaušana bija dzirdama visā skolā. Šāva vairākas reizes. Klīst baumas, ka pirmo klašu skolotāju nošāva bērnu acu priekšā,” atklāj avots.

Uzbrukums Kazaņas vidusskolai

Pēc mediju ziņotā, uzbrukumā gājuši bojā 11 cilvēki, tomēr Tatarstānas prezidents paziņojis, ka uzbrukumā gājuši bojā 7 skolnieki un skolotāja. Upuru vidū bijuši 4 skolnieki un trīs skolnieces. Divi no bojāgājušajiem miruši pēc tam, kad izlēkuši pa trešā stāva loga. Atbilstoši jaunākajai informācijai apšaudē dzīvību zaudējuši deviņi cilvēki - skolotāja, skolas darbiniece un septiņi skolēni

Republikas bērnu slimnīcā nogādāti 18 skolēni. Seši cietušie atrodas smagā stāvoklī, viņi tiek operēti. Pārējiem ir sasitumi, lūzumi un viņus apskata mediķi. Kopumā ievainots 21 cilvēks.

Daļai no cietušajiem bijušas šautas brūces, bet citiem bija vērojams hronisku saslimšanu saasinājums.

Aizturētais esot paziņojis, ka savā dzīvesvietā atstājis mīnu.

Visās citās Tatarstānas mācību iestādēs pastiprināti drošības pasākumi.

Tēmas