foto: PantherMedia / Patrizio Martorana
ASV piecus mēnešus pazudušu sievieti atrod teltī dzīvu
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2021. gada 6. maijs, 11:22

ASV piecus mēnešus pazudušu sievieti atrod teltī dzīvu

Jauns.lv

Kāda Jūtas štatā ASV novembrī pazudusi 47 gadus veca sieviete atrasta teltī dzīva. Tiek pieļauts, ka sieviete piecus mēnešus izdzīvoja, pārtiekot no zāles, sūnām un upes ūdens. 

Atbildīgās amatpersonas, nenosaucot sievietes vārdu, vēstī, ka par viņas pazušanu sākotnēji ziņoja ASV Mežu dienesta darbinieki, kuri posās kanjona sezonas slēgšanai, un netālu pamanīja pamestu automašīnu. 

Izmeklētāji un glābšanas grupa toreiz devās pārmeklēt apkārtni, tomēr sievieti atrast neizdevās. 

Tomēr pagājušajā svētdienā atsāktie meklēšanas darbi vainagojās panākumiem - brīvprātīgo grupa, kas devās meklēt pazudušās kundzes pēdas, atrada viņu dzīvu. Zīmīgi, ka sieviete tika atrasta, jo apkārtnē nogāzās meklēšanas darbos iesaistītais drons, tāpēc grupas pārstāvji devās tam pakaļ un uzgāja telti. 

Paziņojumā medijiem likumsargi norāda, ka, visticamāk, sieviete pati izvēlējās visu šo laiku pavadīt viena. "Viņai bija nelieli pārtikas krājumi, un viņa pastāstīja, ka iztikai izmantoja zāli un sūnas. Tāpat viņai bija pieejami plaši vietējās upes ūdens krājumi."

Amatpersonas nekonstatēja, ka sieviete būtu ievainota. Vienīgi viņa bijusi novārgusi un nokritusies svarā. "Neraugoties uz faktu, ka viņai visus šos mēnešus izdevās izdzīvot, pieredze bijusi smaga, tāpēc mēs priecājamies, ka viņu atradām," sacīja atbildīgo amatpersonu pārstāvji. 

Sieviete nogādāta slimnīcā. Izmeklētāji arī secinājuši, ka, iespējams, viņa cieta no garīga rakstura grūtībām un nav izslēgts, ka viņa nākotnē varētu izvēlēties līdzīgu dzīvesveidu. Vienlaikus amatpersonas uzsver, ka kundze nav izdarījusi neko, kas būtu pretrunā ar likumu. 
 

Tēmas