foto: EPA/Scanpix
Austrālietim, kurš filmēja un ņirgājās par četriem mirstošiem policistiem, piespriež cietumsodu
Ričards Pūzijs šī gada 23. aprīlī
Pasaulē
2021. gada 28. aprīlis, 13:24

Austrālietim, kurš filmēja un ņirgājās par četriem mirstošiem policistiem, piespriež cietumsodu

Jauns.lv

42 gadus vecajam austrālietim Ričardam Pūzijam, kurš pagājušajā gadā Melburnā nofilmēja, kā uz lielceļa iet bojā četri policisti, tiesa piespriedusi 10 mēnešu ilgu cietumsodu, raksta BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušajā mēnesī Pūzijs tika atzīts par vainīgu vairākos pārkāpumos. Tiesnesis viņa rīcību nosauca par "bezsirdīgu, nežēlīgu un necienīgu".

Jānorāda, ka notiesātais jau līdz sprieduma pasludināšanai atradies apcietinājumā gandrīz 300 dienu, tāpēc, visticamāk, piespriesto sodu viņš būs izcietis jau pēc dažām dienām.

Bojāgājušo policistu ģimenes un arī liela daļa sabiedrības gan ar spriedumu nav mierā, uzskatot, ka cietumsodam bija jābūt ilgākam.

Plašsaziņas līdzekļi jau Pūziju iepriekš nodēvējuši par "iespējams, visnīstāko cilvēku Austrālijā".

Kas notika uz lielceļa?

42 gadus vecais hipotēku brokeris Pūzijs pērn traucās pa Melburnas šoseju, pārkāpjot atļauto ātrumu, līdz viņu apturēja policija.

Kamēr četri policisti veica Pūzija arestu, kāda garām braucošā kravas automašīna nobrauca no braucamās joslas un notrieca visus četrus likumsargus.

Pūzijs bija stāvējis dažus metrus tālāk, tāpēc negadījumā necieta. Tā vietā, lai palīdzētu policistiem vai izsauktu ātro palīdzību, viņš paņēma savu telefonu un sāka filmēt avārijas vietu. Daži video bija vairāk nekā 3 minūtes gari.

Pārkāpējs turpināja filmēt un ņirgāties par mirstošajiem cilvēkiem, kādā brīdī pat uzkāpjot policistei, kura bija iesprūdusi zem kravas automašīnas, bet, kā teikts tiesas materiālos, visticamāk, tobrīd vēl bija dzīva.

foto: AP/Scanpix
Ričards Pūzijs pērnā gada oktobrī

"Paskatieties. Apbrīnojami, vienkārši apbrīnojami," sacīja Pūzijs, turpinot filmēt avārijas vietu un policistu nedzīvos ķermeņus. "Viss, ko es gribēju, bija doties mājās un uzēst suši," viņš sacīja, pirms sāka lamāt policistus par to, ka sadauzīta viņa "Porsche" automašīna. Drīz pēc tam viņš aizbēga no notikuma vietas.

Visi četri policisti mira notikuma vietā vēl pirms mediķu ierašanās.

Nākamajā dienā Pūzijs tika arestēts savās mājās. Sākotnēji viņam tika izvirzītas apsūdzības par ātruma pārsniegšanu un narkotiku uzglabāšanu, bet vēlāk izmeklētāji atklāja, ka Pūzijs ir filmējis uz ceļa mirstošos policistus, turklāt videoklipus kopīgojis ar draugiem.

Tiesnesis atgādina - Pūzijs policistus nenogalināja

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tiesnesis nosodījis Pūzija izturēšanos, vienlaikus norādot, ka sods viņam piespriests tikai par viņa uzvedību. Pūzijs nebija izraisījis policistu nāvi, pretēji dažu sabiedrības locekļu uzskatiem, sacīja tiesnesis.

Pūzijam iepriekš konstatētas arī garīgās veselības problēmas, tostarp personības traucējumi.

Tiesa Pūzijam piesprieda arī 1000 dolāru lielu naudas sodu, un viņam uz diviem gadiem atņemtas autovadītāja tiesības. 

Apcietināts arī kravas auto šoferis

Kravas automašīnas šoferim, kurš bija nobraucis no ceļa, izraisot traģisko negadījumu, tiesa piesprieda 22 gadus ilgu cietumsodu.

Tiesa konstatēja, ka šoferis avārijas brīdī bija narkotisko vielu reibumā, viņam rādījušās halucinācijas.