foto: Pixabay
Samaksās jau darba intervijā: "McDonald's" milzu grūtības piesaistīt jaunus darbiniekus
Pasaulē
2021. gada 22. aprīlis, 22:25

Samaksās jau darba intervijā: "McDonald's" milzu grūtības piesaistīt jaunus darbiniekus

Jauns.lv

Floridas "McDonald’s" vadība darba intervijās potenciālajam darbiniekam gatava maksāt 50 dolārus (41,63 eiro), lai tikai tiktu pie jauniem strādāt gribētājiem, vēsta "Orlandosentinel.com".

Bleiks Kaspers, kuram pieder 60 "McDondald’s" restorāni Floridas pilsētā Tampā, situācijā vaino bezdarbinieku pabalstus, kas mazina darbinieku motivāciju strādāt zemu atalgotos darbos, vēsta "Business Insider".

Kaspers atzinis, ka pat 50 dolāru iniciatīva ir izaicinājums un nedod garantiju, kad uzradīsies jauni potenciālie darbinieki.

Viņš norādījis, ka nāksies celt darba samaksu no 12 līdz 13 dolāriem stundā. Visā valstī pastāv grūtības atrast darbiniekus, kas liedz iespēju apmierināt pieaugošo pieprasījumu pēc produkcijas.

Papildus bezdarbinieku pabalstiem citi uzņēmēji apgalvo, ka citi faktori, kas traucē pieņemt darbā strādniekus, ir potenciālo darbinieku bailes no Covid-19, vai arī vecāki, kuriem jāpaliek mājās, lai rūpētos par bērniem.

Marta beigās veiktās tautas skaitīšanas dati liecina, ka 6,3 miljoni amerikāņu nemeklēja darbu, jo viņiem bija jārūpējas par bērnu, bet 4,1 miljons atzina, ka viņi baidās no jaunā koronavīrusa izplatīšanās.