foto: AFP/Scanpix
Francijas premjeram pa pastu tiek sūtīta sieviešu apakšveļa
Francijas premjerministrs Žans Kastekss
Pasaulē
2021. gada 21. aprīlis, 22:57

Francijas premjeram pa pastu tiek sūtīta sieviešu apakšveļa

Jauns.lv

Protestējot pret tirdzniecības vietu slēgšanu, apakšveļas veikalu īpašnieki Francijā apvienojušies īpatnējā protestā, sūtot valsts premjerministram Žanam Kasteskam pa pastu apakšveļu.

Izdomas bagātie aktīvisti sociālajos tīklos dalījušies ar attēliem, kuros redzami dažādi apakšveļas izstrādājumi, kurus viņi pa pastu nosūtījuši Kasteskam. Lielākoties aploksnēs tiek ievietotas sieviešu apakšbikses. Kopā ar veļu tiek nosūtīta arī vēstule, kurā tirgotājs pauž savus iebildumus un sūdzības.

Savdabīgais protests sarīkots pēc tam, kad Francijas valdība lēmusi apakšveļas veikalus klasificēt kā maznozīmīgus uzņēmumus.

"Mēs vēlamies vērst uzmanību kritiskajai situācijai, kādu piedzīvo simtiem apakšveļas veikalu visā Francijā," teikts aktīvistu paziņojumā presei. "Floristi, grāmatu tirgotāji, frizētavas un mūzikas veikali ir klasificēti kā "nozīmīgi" uzņēmumi. Bet kā ir ar apakšveļu? Vai tas nav higiēnas un drošības jautājums? Vai tas nav pirmais, ko mēs no rīta ģērbjoties uzvelkam?"

Akcijā piekrituši piedalīties 200 mazumtirgotāju. Tas nozīmē, ka Francijas premjers pa pastu, iespējams, saņems 200 dažāda veida apakšbiksīšu.

Zināms, ka Francija 3. aprīlī atjaunoja karantīnas režīmu, visā valstī slēdzot veikalus, kas uzskatāmi par nebūtiskiem, kā arī bārus, sporta zāles, muzejus un teātrus.

Pagājušajā ceturtdienā Francija kļuva par trešo Eiropas valsti pēc Lielbritānijas un Itālijas, kur ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ir pārsniedzis 100 000.

Francija ar 67 miljoniem iedzīvotāju ir astotā pasaules valsts, kas sasniegusi šo robežu.