foto: AP/Scanpix
Krievijas spēki uzlidojumos Sīrijā nogalinājuši ap 200 kaujinieku
Krievijas aizsardzības ministrs Sergeis Šoigu.
Pasaulē
2021. gada 20. aprīlis, 07:16

Krievijas spēki uzlidojumos Sīrijā nogalinājuši ap 200 kaujinieku

Jauns.lv / LETA

Krievijas Aizsardzības ministrija pirmdien paziņoja, ka tās spēki Sīrijā ir nogalinājuši ap 200 kaujinieku, veicot gaisa triecienus "teroristu" bāzei uz ziemeļaustrumiem no Palmiras pilsētas, kur kaujinieki plānoja uzbrukumus pirms maijā paredzētām prezidenta vēlēšanām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pēc tam, kad pa dažādiem kanāliem bija apstiprināti dati par teroristu objektu atrašanās vietu, Krievijas Gaisa kosmosa spēku lidaparāti veica gaisa triecienus," teikts ministrijas paziņojumā.

"Tika iznīcinātas divas slēptuves, līdz 200 kaujinieku, 24 pikapi ar lielkalibra ložmetējiem, kā arī apmēram 500 kilogramu munīcijas un komponentu improvizētu spridzekļu radīšanai," piebilda Krievijas Aizsardzības ministrija.

Paziņojumā netika precizēts ne šo gaisa triecienu laiks, ne grupējums, pret kuru tie tika vērsti.

Tajā teikts, ka gaisa triecienu mērķis bija "nomaskēta bāze", kur "teroristu grupējumi" organizējuši uzbrukumus Sīrijā un ražojuši sprāgstvielas.

Paziņojumā teikts, ka šie kaujinieki plānoja "teroraktus un uzbrukumus valdības aģentūrām lielpilsētās, lai destabilizētu situāciju valstī pirms prezidenta vēlēšanām Sīrijā".

26.maijā paredzētās vēlēšanas būs otrās kopš pilsoņkara sākuma 2011.gadā. Ir gaidāms, ka tajās par prezidentu tiks vēlreiz ievēlēts pašreizējais prezidents Bašars al Asads.

Krievija ir Asada režīma sabiedrotā, un tās militārā iejaukšanās 2015.gadā palīdzēja Asada spēkiem gūt virsroku pār pretiniekiem.

Krievijas Aizsardzības ministrija pirmdien paziņoja, ka "teroristi" tiek apmācīti vairākās nometnēs rajonos, kurus nekontrolē Sīrijas režīms, "tai skaitā Tanfas rajonā, kuru kontrolē ASV armija".

Maskava februārī nosodīja ASV triecienus Irānas atbalstītiem kaujiniekiem Sīrijas austrumos un pieprasīja Vašingtonai respektēt Sīrijas teritoriālo integritāti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās