foto: AFP/Scanpix
Lielbritānija gatavo likumu par pretdarbību naidīgām valstīm
Krievijas vēstniecība Londonā.
Pasaulē
2021. gada 19. aprīlis, 10:59

Lielbritānija gatavo likumu par pretdarbību naidīgām valstīm

Jauns.lv / LETA

Lielbritānija gatavo likumu par pretdarbību naidīgām valstīm, pirmdien vēsta izdevums "The Times".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Likumprojekts paredz, ka Lielbritānijā citu valstu vārdā strādājošajām personām būs jāreģistrē sava atrašanās valstī, bet par šīs prasības neievērošanu draudēs kriminālatbildība.

Premjerministrs Boriss Džonsons par likumprojektu informēs 11.maijā, kad ikgadējo runu parlamentā teiks karaliene Elizabete II.

Tāpat Londona papildinās likumu par valsts noslēpumu, lai to varētu pielietot pret personām, tostarp hakeriem, kas no ārvalstīm cenšas kaitēt Lielbritānijas interesēm, raksta "The Times".

Pēc "The Times" informācijas, Džonsons ir noskaņots apņēmīgi un ir gatavs virzīt šos ierosinājumus sakarā ar Lielbritānijā pieaugošajām bažām par Krievijas un Ķīnas darbībām.

Solsberi policija norobežojusi apkārtni pēc jauna saindēšanās gadījuma

Lielbritānijā sestdienas vakarā savās mājās Eimesberi pilsētā bezsamaņā tika atrasti divi Lielbritānijas pilsoņi - 45 gadus vecs vīrietis un 44 ...

gallery icon
51

Lielbritānija pagājušajā ceturtdienā paziņoja, ka izsaukusi Krievijas vēstnieku, lai paustu nopietnas bažas par atkārtoti notikušajām Maskavas naidīgajām aktivitātēm.

Kā norādīja Ārlietu ministrija, runa ir par "kiberuzbrukumiem, iejaukšanos demokrātiskajā procesā un militāro spēku koncentrāciju līdzās Ukrainai un nelikumīgi anektētajā Krimā".

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88