foto: AFP/Scanpix
Uz ASV robežas aizturēto nelegālo imigrantu skaits sasniedz 15 gadu rekordu
Migranti šķērso Riograndes upi starp Meksiku un ASV
Pasaulē
2021. gada 8. aprīlis, 23:00

Uz ASV robežas aizturēto nelegālo imigrantu skaits sasniedz 15 gadu rekordu

Jauns.lv/LETA

Uz ASV robežas ar Meksiku martā aizturēts 172 331 nelegālais imigrants, kas ir lielākais skaits pēdējo 15 gadu laikā, ceturtdien paziņojis ASV Muitas un robežsardzes dienests (CBP).

Salīdzinot ar februāri, tas ir pieaugums par 70%.

Tostarp uz robežas notverti 18 663 bērni bez pavadoņiem, kas ir divtik daudz cik februārī. Tas radījis problēmas varasiestādēm, kas nav gatavas parūpēties par tik daudziem bērniem.

Migrantu aizturēšanas centrs ASV

Baidena administrācija paziņojusi, ka tā atvērs vēl vairākas dzīvojamās telpas migrantiem pēc tam, kad publiskoti attēli no migrantu aizturēšanas centra ...

gallery icon

Vēl 227 bērni bez pavadoņiem aizturēti oficiālajos robežas šķērsošanas punktos, līdz ar to martā kopumā uz ASV un Meksikas robežas aizturēti 18 890 bērni bez pavadoņiem.

CBP ziņo, ka gandrīz 104 000 aizturēto personu ir izraidītas, lielākoties atpakaļ uz Meksiku, pamatojoties uz noteikumiem, kas ieviesti sabiedrības veselības aizsardzībai pret jauno koronavīrusu.

Bērniem bez pavadoņiem un desmitiem tūkstošiem migrantu, kas ieradās kopā ar ģimenēm, kurās ir mazi bērni, atļauts palikt ASV.

Vairums no aizturētajiem migrantiem ir no Meksikas, Hondurasas, Salvadoras un Gvatemalas.

CBP norāda, ka arvien vairāk nelegālo imigrantu ierodas lielās grupās. CBP to skaidro ar vardarbību, dabas katastrofām un nabadzību Meksikā, Hondurasā, Salvadorā un Gvatemalā.

"Tas nav nekas jauns," atzinis CBP vadītāja vietas izpildītājs Trojs Millers, norādot, ka uz robežas aizturēto nelegālo imigrantu skaits pieaug kopš 2020.gada aprīļa.

Tēmas