foto: imago images/Political-Moments/Scanpix
Berlīnē veic kratīšanu radikālas islāmistu organizācijas biedru dzīvokļos
Operācijā piedalījušies 850 policisti.
Pasaulē
2021. gada 25. februāris, 15:29

Berlīnē veic kratīšanu radikālas islāmistu organizācijas biedru dzīvokļos

Jauns.lv / LETA

Vācijā galvaspilsētā Berlīnē un Brandenburgas federālajā zemē vairāki simti policistu ceturtdien veikuši kratīšanas operācijas izmeklēšanas ietvaros lietā par aizliegtas islāmistu organizācijas darbību, pavēstīja Iekšlietu ministrija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Operācijā, kas veikta ar organizācijas "Jama'atu Berlin" biedriem saistītos dzīvokļos, piedalījušies 850 policisti, arī specvienību komandas, norādīja ministrija.

Berlīnes pavalsts iekšlietu ministrs Andreass Geizels pirms operācijas organizāciju bija aizliedzis, jo tā ir "ļoti radikāla" un seko teroristu grupējuma "Islāma valsts" ideoloģijai.

"Aizliegums ir vēl viens skaidrs signāls visiem reliģiskajiem ekstrēmistiem," sacīja ministrs. "Mēs cīnīsimies pret terorisma saknēm. Mēs nebūsim iecietīgi ne pret vienu vietu, kur terorisms tiek sludināts un tā dēvētā "Islāma valsts" glorificēta."

Organizācija atbalstīja antisemītisku ideoloģiju un aizstāvēja "bruņotu džihādu un teroristu uzbrukumus civilistiem", norādīja varasiestādes.

Operācija veikta, lai piekļūtu organizācijas īpašumiem un iegūtu liecības, skaidroja amatpersonas.

Nav ziņu, ka operācijas gaitā kāds būtu aizturēts.

Organizācija bijuši divi grupējumi - viens sievietēm un otrs vīriešiem.

Tie regulāri tikušās privātos mājokļos un parkos, izplatījušas savu ideoloģiju tīmeklī, kā arī ar skrejlapām publiskās vietās, norāda varasiestāde.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās