foto: AFP/Scanpix
Krievija atvēlējusi Āfrikas valstīm 300 miljonus "Sputņik V" devu
"Sputņik V" vakcīnas Āfrikā būs pieejamas no maija.
Pasaulē
2021. gada 19. februāris, 14:11

Krievija atvēlējusi Āfrikas valstīm 300 miljonus "Sputņik V" devu

Jauns.lv / LETA

Krievija atvēlējusi Āfrikas valstīm 300 miljonus Covid-19 vakcīnas "Sputņik V" devu, piektdien paziņojis Āfrikas Slimību kontroles centrs.

Krievija ir piedāvājusi finansējuma paketi Āfrikas Savienības vadītajai Āfrikas Vakcīnu sagādes darba grupai (AVATT), un papildu devas ļaus Āfrikai sasnieg savu mērķi vakcinēt pret jauno koronavīrusu 60% Āfrikas iedzīvotāju, paziņoja Āfrikas Savienība.

AVATT izdevies nodrošināt arī 270 miljonus devu uzņēmumu "AstraZeneca", "Pfizer" un "Johnson & Johnson" izstrādāto Covid-19 vakcīnu.

"Sputņik V" vakcīnas Āfrikā būs pieejamas no maija, paziņoja Āfrikas Slimību kontroles centrs.

Centrs šonedēļ pavēstīja, ka Covid-19 vakcīnu izplatīšana Āfrikā sāksies nākamajā nedēļā. Pirmā būs "AstraZeneca" vakcīna, kas tiks piegādāta aptuveni 20 valstīm.

Līdz šim cilvēku vakcinēšana pret jauno koronavīrusu sākta tikai septiņās Āfrikas valstīs. Drīzumā vakcinēšana sāksies arī Senegālā un Zimbabvē.

Saskaņā ar Āfrikas Slimību kontroles centra jaunākajiem datiem Āfrikā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta gandrīz 3,8 miljoniem cilvēku, no kuriem gandrīz 100 000 ir miruši.

Āfrikā reģistrēti 3,5% no visā pasaulē reģistrētajiem inficēšanās gadījumiem.