foto: AFP/Scanpix
Navaļnijs pirmo reizi pēc piemērotā cietumsoda nāk klajā ar publisku paziņojumu
Pasaulē
2021. gada 4. februāris, 22:18

Navaļnijs pirmo reizi pēc piemērotā cietumsoda nāk klajā ar publisku paziņojumu

Jauns.lv / LETA

Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs ceturtdien mudināja savus atbalstītājus uzveikt bailes un atbrīvot Krieviju no "zagļu-okupantu saujiņas", opozicionāram pirmo reizi nākot klajā ar publisku paziņojumu pēc tiesas lēmuma piemērot viņam reālu cietumsodu.

"Dzelzs durvis aiz manis ir aizcirtušās ar apdullinošu troksni, bet es jūtos kā brīvs cilvēks. Pateicoties pārliecībai par savu taisnību. Pateicoties jūsu atbalstam. Pateicoties savas ģimenes atbalstam," Navaļnijs norādīja paziņojumā savā tīmekļa vietnē un sociālajos tīklos.

"Demonstratīvā nelikumība", ko viņam nācies pieredzēt, ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina personīga atriebība un mēģinājums iebiedēt visu valsti, skaidroja opozicionārs.

Navaļnijs arī mudināja atbalstītājus nebaidīties.

"Neļaujiet sevi apmānīt ar spēka un varenības ilūziju. Kas tas ir par spēku, ja viņiem nākas slepus indēt cilvēkus un nelikumīgi sēdināt viņus cietumos? Kur ir visas tautas atbalsts, ja viņi vēlēšanās var uzvarēt, vienīgi nepielaižot tām neatkarīgos kandidātus, bet bailes no protestētājiem spiež viņus slēgt metro stacijas," vaicāja politiķis.

Navaļnijs pauda pārliecību, ka Krievijas iedzīvotāji "var atbrīvot savu Dzimteni no zagļu-okupantu saujiņas", un viņiem tas ir jādara.

"Palieciet brīvi," drošināja Navaļnijs.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30