foto: Pixabay
"Tā bija spēle" Igaunijā zināms šaušanas instruktors piedod slepkavības mēģinājumā apsūdzētajai sievai, kura iešāva viņam sejā
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2021. gada 26. janvāris, 19:05

"Tā bija spēle" Igaunijā zināms šaušanas instruktors piedod slepkavības mēģinājumā apsūdzētajai sievai, kura iešāva viņam sejā

Jauns.lv

Otrdien, 26. janvārī, sākusies tiesvedība pret Līnu Bahovsku, kuru apsūdz sava vīra sašaušanā. Laulātie tiesas zālē ienāca sadevušies rokās, vēsta "Postimees".

Martins Bahovskis jau iepriekš apgalvojis, ka ir piedevis sievai. Prokuratūra apsūdz Līnu par to, ka pagājušā gada maijā viņa izšāva uz savu vīru, kurš ir zināms šaušanas instruktors.

Prokuratūra apsūdz sievieti slepkavības mēģinājumā. Saskaņā ar kriminālizmeklēšanas vadītājas Katrīnas Paeso teikto, smagais noziegums Kūsalu pagasta Harju apriņķī izdarīts alkohola reibumā.

"Izmeklēšanas gaitā gūts apliecinājums, ka apsūdzētā kopā ar laulāto lietoja alkoholu. Saskaņā ar krimināllietā ietvertajiem pierādījumiem sieva atradās vienā telpā ar laulāto un nomērķēja uz viņu ar ieroci, kas bija reģistrēts uz vīra vārda. Nākamajā mirklī sieviete izšāva vienu reizi un trāpīja sejā, tādējādi nodarot bīstamu ievainojumu," sacīja Paeso.

Mediķi aizveda ievainoto vīrieti uz slimnīcu, viņa dzīvību izdevās glābt. Policija tajā pašā vakarā aizturēja aizdomās turamo viņas mājās. Mājas palīgtelpā likumsargi atraduši kopumā 12 šaujamieročus, trīs no kuriem nebija reģistrēti. Teritorijā atrastas arī nelegāla ieroča detaļas.

Līna savā liecībā paziņoja, ka tiešām iešāva vīram, taču tas bijis nelaimes gadījums, jo abi spēlējuši spēli "Snakedrill", kuru Līnai iemācījis vīrs. Pārim šī spēle bijusi ļoti iecienīta. Tās princips paredz, ka ar ieroci tiek tēmēts uz cilvēku, bet pēc tam to strauji novirza, nospiežot mēlīti.

Ja iepriekš spēle notikusi ar tukšām patronām, tad šajā reizē Līna aizmirsusi, ka no rīta ieroci pielādējusi.

Tiesā sieviete atzina, ka tēmējusi un izšāvusi vīra virzienā. Pēc apsūdzētās aizstāvja teiktā neesot pierādījumu tam, ka noticis slepkavības mēģinājums un ka sieva gribējusi vīru nogalināt. Runa esot vien par nolaidību. 

Tēmas