foto: Ekrānuzņēmums
Savu komentāru par Trampa atbalstītāju sarīkotajām nekārtībām izteikusi arī EDSO
Trampa atbalstītāju izdemolētais ASV Senāta padomnieces kabinets.
Pasaulē
2021. gada 7. janvāris, 15:09

Savu komentāru par Trampa atbalstītāju sarīkotajām nekārtībām izteikusi arī EDSO

Jauns.lv / LETA

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) pēc ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju uzbrukuma Kapitolijam aicinājusi uz savaldību un demokrātisko principu saglabāšanu.

EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja (ODIHR) ceturtdien izplatītajā paziņojumā paustas bažas par demokrātiskā procesa integritāti un norādīts, ka ASV, kas ir EDSO dalībvalsts, "jānodrošina,  lai kandidāti, kas saņēmuši nepieciešamās balsis, tiek laikā iecelti amatā".

Postaža, ko Kapitolijā pēc ielaušanās aiz sevis atstājuši Trampa atbalstītāji

Simtiem demonstrantu ielauzās ēkā dažas stundas pēc Vašingtonā trešdien notikuša Trampa atbalstītāju mītiņa. Tramps uzrunā mītiņa dalībniekiem atkārtoja savus apgalvojumus ...

gallery icon
28

"Nedz kūdīšanai uz vardarbību, nedz pašai vardarbībai nav vietas demokrātiskā procesā," paziņoja EDSO, vienlaikus uzsverot, ka kandidātiem ir tiesības vērsties tiesā, ja viņi uzskata, ka vēlēšanu procesā pieļautas kļūdas.

foto: Ekrānuzņēmums
Trampa atbalstītāju izdemolētais ASV Senāta padomnieces kabinets.

Tai pat laikā ODIHR misija, kas novēroja ASV prezidenta vēlēšanu procesu, secinājusi, ka visi apgalvojumi par sistemātisku krāpšanos ir nepamatoti, norādīts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka ASV Kongress ceturtdien oficiāli apstiprināja demokrātu kandidāta Džo Baidena uzvaru 3.novembrī notikušajās prezidenta vēlēšanās.

Trampa fani pārkāpj robežu un ielaužas ASV Kapitolijā

Trešdien ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju un policijas sadursmju dēļ slēgta Kapitolija ēka Vašingtonā, kur kongresmeņiem paredzēts apstiprināt Džo Baidena ...

gallery icon
36

Līdz ar to bijušais viceprezidents Baidens 20.janvārī prezidenta amatā varēs nomainīt republikāni Trampu.

Kongresa sēde, kas sākās trešdien, ieilga līdz vēlai nakts stundai, jo Trampa atbalstītāji iebruka Kongresa ēkā, tāpēc sēde bija jāpārtrauc.

Tramps apgalvo, ka vēlēšanas bijušas negodīgas un īstais uzvarētājs esot viņš, lai gan pierādījumu tam nav. Taču pēc tam, kad Kongress bija apstiprinājis vēlēšanu rezultātus, Tramps solīja, ka varas nodošana Baidenam būs mierīga.